Toysdaily 玩具日報

查看: 10106|回復: 42

[改造交流] CA簡單改造 post左相啦!!!!!!!!!!!

其實這個CA可動好差,因為整條手部都好粗,而且件3車到好fit身,令到身與3之間沒有空位活動,其實只要換一個body,要用新出的“逃”細佬及好耐之前出逃”大佬body就可解決,因為我換左,手部雖然沒有CA body粗,但整體都跟CA body一樣,如果要手部粗,可用紙巾或海棉加粗手部∼∼換後手部就一定有足夠空間去活動,不過有點要注意,就是因為CA body手部粗,要除3時就好小心,因為件3好硬,所以要慢慢換,小心整爛手部及件3,希望能夠幫到所有有CA的大大啦:64:
師兄可以post改造後o既相大家欣賞嗎..???
另外想問CA對靴係用ball joint..???
定有埋腳形套落去架...Thx????
係ball joint∼∼相∼我試下啦我未試過post
手機相∼不靚勿插:64:
點post相:64:??
no photo no talk

點至可以post相,救命呀:63:
點至可以post相,救命呀
H.K壞孩子 發表於 24-10-2011 01:30 PM

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-135043-1-1.html
回復 2# kafai1978
哦~咁其實要CA增高都唔難搞,時面上有D長腳Ball joint,
加落去就可以,但條褲夠長嘛...??
回復 10# kafai1978

庫就係去到上5吋下5吋,因為著左對靴就見不到!!!

我想問邊到有長腳Ball joint賣????
回復 9# 新手mm

:64: :64:感謝
其實係有一個其他公司嘅body,跟一對長腳Ball joint,有冇得淨買我唔知,因為我都係買咗個body所以有一對,大約長咗0.5cm左右啦。你可以去”雞旺”搵吓。
回復 13# kafai1978

麻煩晒:64:
想問一問師兄,如果將CA套衫,換落去落人o既body度,得唔得呢..??
因為超人body比較高同大隻,我睇其他師兄o既實物相,CA應該同蜘蛛俠差唔多高..!!
但我最擔心係CA條褲唔夠長...!!!