Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 簡易舊化分享 -- 衣服,布質物件

回復 28# catcat

加左係唔係唔會甩到通地 ?
如果週圍甩會俾屋企個個殺架 :50:
回復  catcat

加左係唔係唔會甩到通地 ?
如果週圍甩會俾屋企個個殺架
aucrazy 發表於 25-10-2011 07:30 PM

Pastel唔諗方法固定的話, 一定比老虎殺....
多謝師兄無私分享.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
都幾方便..都不用太多工具..
好帖不彷一讚再讚!:71:

話說回來,小弟最近發現,用真泥做舊化好正,不過事後要噴消光嚟固定。
好帖不彷一讚再讚!

話說回來,小弟最近發現,用真泥做舊化好正,不過事後要噴消光嚟固定。
catcat 發表於 25-2-2012 04:08 PM

真泥organic 噃,會否培養小生物,
Anyway, 多謝夸獎:77:
真泥organic 噃,會否培養小生物,
Anyway, 多謝夸獎
Oldcat 發表於 25-2-2012 04:12 PM

噴左消光,到依家都無事。:64:
:71:多謝教學.thx :71:
都幾方便..都不用太多工具..
jacksonkkmk 發表於 25-2-2012 04:01 PM

試下啦,幾好玩架,等你上圖:77:
試下啦,幾好玩架,等你上圖
Oldcat 發表於 25-2-2012 06:35 PM

我早前入了兩款狙擊手,想自整一個場景,去模型店鋪找一些做舊化的草,但係很細,自己去行山時再找到很多已枯燥的草,但係用了好幾種方法,仍然貼不穩。請問各師兄有咩好意見。請指教
 我早前入了兩款狙擊手,想自整一個場景,去模型店鋪找一些做舊化的草,但係很細,自己去行山時再找 ...
jacksonkkmk 發表於 25-2-2012 06:52 PM

做舊化ge草??  唔係好明~~
如果想穩, 可以係地台鑽窿, 植入d草入去, 記得植入時要塗上白膠漿~
好實用的教學,值得推介!!!!!!!!!
回復 1# Oldcat

nice touch, thanks for sharing!!
 我早前入了兩款狙擊手,想自整一個場景,去模型店鋪找一些做舊化的草,但係很細,自己去行山時再找 ...
jacksonkkmk 發表於 25-2-2012 06:52 PM

場景又是另一種技術了,可參考吾係澳門人大大近期大作:78:

http://toysdaily.com/discuz/view ... 7220&highlight=

實在相當利害:71:
做舊化ge草??  唔係好明~~
如果想穩, 可以係地台鑽窿, 植入d草入去, 記得植入時要塗上白膠漿~
吾係澳門人! 發表於 25-2-2012 07:39 PM

Calvin,似乎又係時候做個教材~~~~~~~~~