Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 大ken

[玩具報告] Real Steel 鐵甲鋼拳 不見血只見淚的未來拳賽

無明兄果然勁,
"控制機械人方面,由手控似打機(鐵人28),到聲控(大鐵人17),再到身控(大武士)!!?? "
這 ...
大ken 發表於 23-10-2011 10:32 PM
"難怪這套戲咁有吸引力,原來在潛意識中已與我們陪著成長的機械人扣在了一起  "

Yes,此片好有其他片原素.....

EVA--真治父子重逢再建親情

小飛俠--被遺的機械人

洛奇--拳賽格局照抄,保証一定熱血!!!!

模型神童三四郎--打Robert拳賽亦似模型神童三四郎!!和近年的高達模型格鬥!!

PS3, Wii--大人玩起上在亦以少年打機的沉迷.......

阿凡達--Robert同步率?阿凡達?EVA?挑戰霸權?

主角女友父親是其師父---熟口熟面

主角後梅認錯---熟口熟面x2

:38:
感謝師兄分享 一直都好想睇呢SET野的詳細報告‌
今天有朋友幫手係寶寶買
原本想買一Set 但知道可 ...
chueng_00 發表於 23-10-2011 08:58 PM
今天有朋友幫手係寶寶買?

我揾過但揾唔到呢................:45:
一見呢個POST就入黎,不過真係幾失望,宜家等3A出ATOM啦。
台外跳起揮拳的那個畫面的確非常振奮!!!!!
一見呢個POST就入黎,不過真係幾失望,宜家等3A出ATOM啦。
destiny 發表於 24-10-2011 12:08 PM

d figure真係唔太得,但電影實在吸引,無辦法唔入一套過下手癮。。。:he:
其實之前都有過類似經驗,,
Tron(創戰紀)的4寸,身直無樣,但都照入。。。都係為解兒時怨念:$
3A出的樣子怎樣呢?ching有冇圖看看,thanks

台外跳起揮拳的那個畫面的確非常振奮!!!!!
toysmale 發表於 25-10-2011 12:05 PM

其實在戲院看時,心中已預計有這幕,始終廣告同預告片都看到了,失了驚喜,:42:
反而由雙方進場開始,我便很期待,想看小子如何挑戰巨人
d figure真係唔太得,但電影實在吸引,無辦法唔入一套過下手癮。。。
其實之前都有過類似經驗,,
...
大ken 發表於 25-10-2011 07:32 PM

"Tron(創戰紀)的4寸,身直無樣,但都照入。。。都係為解兒時怨念"x2
interested? I want to buy, but, as i told you, I spend a lot already:31:
http://item.taobao.com/item.htm?id=10244542780
呢set野好正wo~~~不過我中意果隻noisy boy就真係差咗d wo..
very nice post, thanks for sharing.
seen this movie last sat, and i loved it.

nice set, but if you also have the bigger
8"? play set then it'll be awesome to
compare the 2.
呢套野, 真係值得入戲院睇, 可惜 d figure 香港冇代理...