Toysdaily 玩具日報

查看: 7385|回復: 19

[個人收藏] HT 12“﹣美國隊長 CAPTAIN AMERICA (相+小個人觀感)

前日收到HT 電話,話隻CA 可以拿得
見到TD 好多人話隻CA 好多問題
心諗今次中伏啦

拿到番屋企玩2 野,又覺得唔係咁差喎

玩具,始於過到自己又鐘意就好

面相似唔似就見仁見志
我覺得除左隻眼比較不對稱,其實都叫得上有神的了

個盾係膠,但出來效果好有金屬感
而且我個盾係SAD 貨,有花痕,不過影相同玩起來又唔覺
亦都唔打算就住來玩了

可能性就真係好差啦
其實上舉相手係無可能,就連水平90 度提手都難以做到
我記得隻狼人咁貼身都唔是做到咁
HT 真係無考慮過呢方面?

身高方面我又唔覺得太大問題
可能未拍埋其他人物去比
不過肉眼睇都叫合理

最後講下D 關節,好硬,硬到好難屈手
本身件衫已好緊,關節仲實到我幾乎以為會斷咁
拿盾的手部件又好唔方便同難裝,整左上去都真係唔想再除番落來

總而言呢隻CA 其實都有不少問題
好似皮帶鬆又沒上去,槍袋皮易爛
面罩同衫有色差

但呢隻CA 我個人覺得都叫做值得收藏
至少我帶左番屋企之後都好開心
咁就夠了
Enjoy our toys~ :78:
十分認同樓主意見,我也是昨天剛取,這隻美國隊長雖不稱得上為十分好,但我都覺得值得收藏,我自己都好滿意
手上有實物, 又拍照分享, 加中肯評論. :71:
Awaiting for HT phone call, but a little bit worryabout the qc of this CA!
我覺得大貨QC 真係唔太好
好多細微細眼的野都無留意。
好似我朋友曾見過有盒胸前的星沒了一隻角
而我自己就見過盾牌磨損的花痕
這些都係連基本都不可接受的次貨

其餘設計問題或是一些小問題等。
普遍好多玩具都會有呢個情況,大貨=/= 樣辦
PRE ORDER 就得要這個風險,玩家下訂前其實都真係要考慮一下
我自己雖不滿HT 今次表現,但至少個外型都叫得上似
比IJ 那群苦主好得多
the Jaw is really too long and too big
唔好在意別人!最重要自己喜歡!:71:我都喜歡這AC!
the Jaw is really too long and too big
dreye2k 發表於 23-10-2011 07:35 PM

大下巴呢方面我覺得唔係咁嚴重的
可能我D 相影得差JA
手上有實物, 又拍照分享, 加中肯評論.
chankb 發表於 23-10-2011 16:06

你夠有實物啦,大大! :ar:
我都有買!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
隊長面相,除左正面望,
其他角度都好靚...!!!!!
:34:我都覺得滿意
我果隻都未得閒影相
呢隻係我d figure(mark vi, batman begins bruce wayne, dx06....)入面
女友唯一一隻讚靚既!