Toysdaily 玩具日報

查看: 10869|回復: 56

[玩具報告] 開盒簡報 1/60 VF-25F Ver.2.0

唔講咁多住,睇住圖先:

呢隻係小弟第一隻Macross Frontier嘅機,本來諗住買25S一機算數,後來睇睇下,真係好過舊版好多,一日行街身痕,就留埋呢隻主角機,今日出街順手拎埋返屋企。

記得曾經喺網上睇過,呢隻Ver.2.0,Bandai搵咗幫Yamato設計VF嘅FLEX幫手,如果係真嘅話,咁就解釋到點解呢次外形好咗,結構亦好似Y記嘅VFs(不過大致都係照原設定去變形,都冇乜話似唔似:()

呢隻25嘅關節夠實,變成各種形態之後,全身各部分都有榫位鎖實,打風都唔甩,唯一係領口入面,條頸下面嘅部分,變形之後仍然可以上下郁。(可能係我未搞清楚都未定)

不過股關節同腳踭嘅Ball Joint,雖然現在好實,但我估久而久之都係會鬆,要有心理準備。

機身顏色係比較接近真飛機嘅淺灰白色,比純白色實一啲,唯一係用咗滑面,望落始終膠味重少少。

上色方面,我呢隻好好,冇花冇出界。

隨盒仲附有台座,唔使另外買(Hi Metal VF-19),不過如果個台座可以較角度就更好。

變形方面,飛機變Gerwalk好順,但變人形時有少少複雜,可能係小弟第一次玩MF機,未熟識個結構。

可動就真係Very Good,同先前Y記隻VF-19真係有得揮,人形時好似扭緊一隻唔變得形嘅超合金一樣,過癮。

玩過呢隻之後,個人對VF-25F嘅感覺都係一般般,但就更加期等隻VF-25S。

補多一句,腳掌位個金屬色好靚。
十卜A兄:)
我因為某D原因仲未有得... :(
好想快得有得玩!!
更加期等隻VF-25S x2:$
THX FOR SHARE~~~~~
我都買左喱隻~實物比預期好:71:
之前MISS 左VER 1 ~~而家由頭出過~超開心
十卜A兄
我因為某D原因仲未有得...
好想快得有得玩!!
kit0829 發表於 22-10-2011 10:20 PM

仲未去拿?:@   
十卜A兄
我因為某D原因仲未有得...
好想快得有得玩!!
kit0829 發表於 22-10-2011 10:20 PM

多謝支持。

考緊試? 係就祝你馬到功成先,考完先盡情玩啦!
十卜 !! :71::71:

小弟個隻多處地方有污漬 :unhappy:
support Bro A:71::71:
十卜 !!

小弟個隻多處地方有污漬
BlackAce 發表於 22-10-2011 11:02 PM

:50:抹唔抹得甩?
:56:B記嘅QC真係神經刀,呢樣似乎Y記穩陣啲(如果冇結構性問題,似如爆膊頭嘅話:34:)
抹唔抹得甩?
B記嘅QC真係神經刀,呢樣似乎Y記穩陣啲(如果冇結構性問題,似如爆膊 ...
alchemo 發表於 22-10-2011 11:11 PM

好在抹得甩 :54:
THX FOR SHARE~~~~~
我都買左喱隻~實物比預期好
之前MISS 左VER 1 ~~而家由頭出過~超開心
z9011 發表於 22-10-2011 10:27 PM

更加期等隻VF-25S x2
lcm44bb 發表於 22-10-2011 10:21 PM

我都冇買Ver.1,VF-25S已落Order, 現在有少少怕忍唔住買齊小隊:(

support Bro A
goodto 發表於 22-10-2011 11:11 PM

Thanks Bro gooto :)

仲未去拿?
高機動型黑百合 發表於 22-10-2011 10:34 PM

真係幾正㗎:75::75:
好在抹得甩
BlackAce 發表於 22-10-2011 11:13 PM

:77::77::77:
Support 一個!:77:

我 隻 QC就唔夠你隻好了...
Support 一個!

我 隻 QC就唔夠你隻好了...
呂品器 發表於 22-10-2011 11:45 PM

Tnaks 呂兄:64:
呢次都幾好彩,B記啲嘢真係有啲似抽盒蛋:42:
thanks for the report.