Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 惡魔人

[分享討論] 呢度有冇惡魔人o既fans?

其實惡魔人嘅故事係講咩嘅哩?小弟係未睇過。。。
GunLap 發表於 21-10-2011 07:32 AM

係講住o係地獄既惡魔族要侵佔人間
佢地可以侵佔並控制人類,繼而將其他人類殺害,甚至將其變成惡魔族既晚餐

而主角不動明本身内向,但擁有一顆純潔同正義既心
失去雙親後就寄住o係女主角美樹屋企,一個同明青梅足馬既女仔
同美樹一家一齊生活,二人更成爲男女朋友

當明被一隻叫做阿蒙,惡魔族既最強戰士,付身既時候
因爲佢一顆純潔既心,不但冇被惡魔阿蒙控制,返而得到惡魔既能力,變成惡魔人,保衞人類向惡魔族開戰

而因爲惡魔族可以侵佔並控制人類,所有人類都互相猜疑對方係咪惡魔
人與人之間已經失去信任,只要對該人有懷疑,令願有殺錯冇放過
就算未被惡魔族侵佔,已經有如人間煉獄

其後不動明已經變成惡魔(其他人唔知惡魔同惡魔人既分別)呢個消息被公報後
一班人類就去到美樹屋企,將美樹一家殺死,並將美樹既人頭切落黎,高舉興祝,大叫"殺死惡魔"口號
明得知消息後已經馬上趕返屋企,但係已經太遲.....
見到此景象既明大怒,並變身將呢班已經失去常性既人類殺清光
然後抱住美樹個人頭,喊住咁離開,呢個可以話係"惡魔人"入面最經典既一幕

fans報到~~:43:
不過收藏唔多…
但一隻盒蛋,一套永井豪半身像食玩,sic那隻~
買唔返舊那套書,有惡魔人啟示錄一套~

Fans 報到 x 2 (主要係 Fewture 韮沢靖 既惡魔人)

[img]http://www.toysdaily.com/discuz/ fans報到~~ x 2
:shiny:我個人都幾鍾意devil man~
係講住o係地獄既惡魔族要侵佔人間
佢地可以侵佔並控制人類,繼而將其他人類殺害,甚至將其變成惡魔族 ...
Devil_Fudou 發表於 22-10-2011 12:25 AM

多謝大大提供咁詳盡嘅資料。:77:
聽落個故事非常吸引,唔知套漫畫完左未哩?舊嘅期數仲有冇得買?
小弟可以後追番。:73:
想問下邊隻可動最高
我都有d興趣
頭像被屏蔽
本人只餘下MOVIE REALIZATION 的和 這個 ~~~ XD
不知為何總覺Amon 很Rock 的吶 ~~~ :35:
呢隻我都有入, 係貴左的, 但真係幾正. :shy:
本人只餘下MOVIE REALIZATION 的和 這個 ~~~ XD
不知為何總覺Amon 很Rock 的吶 ~~~
Lucifer 發表於 22-10-2011 09:03 PM
多謝大大提供咁詳盡嘅資料。
聽落個故事非常吸引,唔知套漫畫完左未哩?舊嘅期數仲有 ...
GunLap 發表於 22-10-2011 03:46 AM

原作漫畫o係近40年前已經完咗喇:x 而家要搵中文版應該頗有難度,而且畫風咁舊未必啱睇
我會建意你搵2000年出既果一套OVA 阿蒙默示錄 嚟睇,雖然一開場明已經係惡魔人,但有美樹死果幕,我覺得呢套OVA好正~
回復 24# diokfic

本來是十分正的...只是QC 好像不太好...:26:
請問Brother 那佢隻的另一款[合口]的臉是否左邊(面對面時)臉頰有些凹下去?
有些想知道是原裝是這樣子還是本人抽到黑簽了 ...
感謝 ~~~ :64:
多謝大大提供咁詳盡嘅資料。
聽落個故事非常吸引,唔知套漫畫完左未哩?舊嘅期數仲有 ...
GunLap 發表於 22-10-2011 04:46 PM

一定要追呀!
除左頭先講o既部份之外,其實仲有一條主線架
就係另一主角飛鳥了
佢係不動明冇見好耐o既朋友
就係佢將惡魔族o既秘密話俾明知,更加間接令佢變成惡魔人o既
之後佢同明一齊要對付惡魔族……點知原來!!!!!!

呵,你如果有心追我就唔劇透咁多喇
好似devil_fudou 大大講,惡魔人係1972年o既作品
當時係漫畫,共有6期
而香港o係十年前左右由玉皇朝正式發行香港版,中間經過編修
每本厚左,而且只係得返5期 (我都係有呢個版本)
搵返o黎睇啦,唔會後悔的

呀,仲有,各位叫你追惡魔人默示錄
呢個值得一看,但絕不能作準
因為佢只係一部後人致敬o既重畫及補完作品
只係睇呢套你唔會太鐘意惡魔人ga

順帶一提,黑色惡魔人係漫畫版or 原作版
而綠色o個隻就係tv 版,類似係日系超人o既感覺…成套野基本係變左第2件事,不過都ok o既
fans報到~~ x 2
vicksuen 發表於 22-10-2011 10:52 AM

嘩!!!!!!!!!!!!
頭兩個盒!!!!!! 親筆簽名o黎架??????
勁wo!!!!!!!!!!!
呵,我相反,比較唔鐘意韮沢靖 o既version,太rock了
嘩!!!!!!!!!!!!
頭兩個盒!!!!!! 親筆簽名o黎架??????
勁wo!!!!!!!!!!!
呵,我相反,比 ...
惡魔人 發表於 23-10-2011 01:30 AM

係呀!! 頭兩張係親筆簽名+畫  :34: