Toysdaily 玩具日報

查看: 3001|回復: 11

[吹水專區] TD分新區後觀感

自從TD分開美,日及綜合區後,到而家差不多一個月。
感覺上整體冷清咗,而post可觀賞度也低了。
剛剛進去美系區睇睇, 發覺好多點擊率都偏低,而回覆的更少。
坦白講, 上嚟TD都係想輕鬆吓,但而家分得咁散, 你要我入完日系區至再去綜合區,之後再去美系同12吋區, 再往閒聊區再直入主題區。好”支力”架:70:
大佬,輕鬆吓啫,點解要咁複習?舊時一兩個大區一眼見咪幾過癮:73:

各位,純粹吹吓水啫,like的話,一齊share吓啦:73:
自從TD分開美,日及綜合區後,到而家差不多一個月。
感覺上整體冷清咗,而post可觀賞度也低了。 ...
keithwu516 發表於 20-10-2011 04:24 PM

:65:吹水咋..........

依度人地地方....人地做乜咪做乜law......您無權過問但有權選擇...:78:
我又覺近來多左D分享睇,都幾好WOW...
放埋一齊係好 D...
以前我會一次過開十幾廿個 TAB 睇
有時連 D 唔知係乜都會睇下
雖然唔識
但睇下都幾好
當識多樣野

而家咁多區就真係不會咁做.......

is less populated, but i think is good down the road.
fewer posts now might be a tempoary thg. there isn't
that many new toys on the market lately other than
ex myth clothes. quality sharing posts won't sink as
quick as before. it'll encourage members do better
reviews and photos sharing.
那些「新品消息」洗版帖好似冇咁猖獗了…:o

不過「高達同好聚」仍然被洗到白白淨~ :(

鬼上身…
各區情況唔同,美玩區就發揮到分區既好處,好多玩美玩既版友都出post。
好多post都令到幾多人傾。而唔係再只係情報或者鬧鬧鬧既post。
真係見到同好交流,希望其他區都出現呢d情況。

我反而睇得快左。每個有興趣既區望一望有乜新post或者多人傾既post。有興趣就按入,無興趣立即轉區。
各區情況唔同,美玩區就發揮到分區既好處,好多玩美玩既版友都出post。
好多post都令到幾多人傾。而唔係再 ...
原罪 發表於 21-10-2011 12:17 AM

X 2
同意,真係睇得快o左,
去唔同區望望,好快知道有冇新 post。

美玩區情況尤好,
以前美玩玩具o係主版,唔駛兩日就會消失,
偏偏美玩 figure 最需要就係切磋討論。

依家人流唔算好多,但係每個 post 都有人傾下吹下、
有新人有舊人,發展良好。

主版方面,集中討論拉打、機械人,
冇o左人偶 figure 、冇o左美玩,
對小弟o黎講真係方便o左好多~~~~
沒有一個安排是人人方便的,只可找出大多數人方便的安排,也許大家未習慣,也許將來的安排會更好。
宜加係清楚D既, 但總覺得冇咁熱鬧...
宜加係清楚D既, 但總覺得冇咁熱鬧...
pcwolf 發表於 24-10-2011 01:20 AM

"日"區仍然熱鬧吧{:3_146:}
其他區人氣不及是正常的, 畢竟本來相關帖子就是因為人氣低少人討論所以才要被抽出來集中以求增加收視(?)以及方便瀏覽吧~
老實講~~~~幾好~~~~好似圖書館咁分晒類~~~~~:71: