Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [映相佬木野系列]唔識切相機?木野幫到你!

救命呀, 我好似小左件

個金色幼圈到底係我小左定係....
zeroeo 發表於 19-10-2011 06:11 PM

我超大力都合唔到機身同鏡頭軸心
發生咩事 :72:
好彩師兄影左教學
個張所謂說明書真係睇到眼都突埋
不過師兄影埋LOMO同閃光燈砌法更好

我枝炮真係無左個幼金圈, 情急下用左條金繩打圈代替...

原來比聖衣神話玩個比例都ok wo...
我枝炮真係無左個幼金圈, 情急下用左條金繩打圈代替...

原來比聖衣神話玩個比例都ok wo...
music_dragon 發表於 21-10-2011 12:42 PM

無錯係呀
我都加左落我隻雙子ex度 ~~ :34:
但最新消息係我想將機身同鏡頭軸心完全分離個陣, 發覺係唔得..........=.="
唔知係咪今朝太大力 "cup"得太實........
求救, 有咩方法可以分離呀 ??

(唔通要再抽過或者買過個 ?? @_@)
無錯係呀
我都加左落我隻雙子ex度 ~~
但最新消息係我想將機身同鏡頭軸心完全分離個陣, 發覺係唔 ...
Kel_Kel 發表於 21-10-2011 01:59 PM

你部機一定唔係黑色呢?
你部機一定唔係黑色呢?
kaiyu 發表於 21-10-2011 03:49 PM

無錯, 就係金色, 先襯番聖衣神話
唉, 想加番枝金色長炮都唔得, 相機機身同鏡頭仍然脫離不能 :79:
回復 22# Kel_Kel

情況同你一樣, 換吾到個鏡頭出黎, 實到冊吾開, 配到吾枝長鏡
無錯, 就係金色, 先襯番聖衣神話
唉, 想加番枝金色長炮都唔得, 相機機身同鏡頭仍然脫離不能
Kel_Kel 發表於 21-10-2011 04:23 PM

D油太厚..所以食得太實..要搵野鉗實佢蚊出黎
D油太厚..所以食得太實..要搵野鉗實佢蚊出黎
kaiyu 發表於 21-10-2011 04:40 PM

ohhh, so sad , thanks ~
但係咁wor, 我個部金色, 用d野唔覺意刮度都甩色, 有咩好既工具 ???
我要大炮呀!!!:help:
我抽咗5部DV......:help:
一枝大炮都無......:ice:
仲有...... 抽咗部金色相機......
感覺勁老土......
我要大炮呀!!!
我抽咗5部DV......
一枝大炮都無......
仲有...... 抽咗部 ...
豬潤 發表於 21-10-2011 05:22 PM

其實金色唔係咁差吧, 對我而言, 呢隻香檳金即時令我想起高達入面既百式 !!
配襯落去簡直係一絕呢 :71:
回復 27# Kel_Kel

哈哈哈~ 已經將部機油黑了......:o
ohhh, so sad , thanks ~
但係咁wor, 我個部金色, 用d野唔覺意刮度都甩色, 有咩好既工具 ???
Kel_Kel 發表於 21-10-2011 05:06 PM

冇架..一定花..不過有支炮都好少會用返支鏡吧
再唔係買MARKER補補佢..
回復  Kel_Kel

哈哈哈~ 已經將部機油黑了......
豬潤 發表於 21-10-2011 05:35 PM

oh 咁咪配合聖鬥士既冥界角色 ?? @_@
不過黑色的確可以配合到更多figure既 =]