Toysdaily 玩具日報

查看: 4287|回復: 16

[玩具報告] StarWars Shadows of the Empire, Saga 兩代Slave I比較

StarWars Shadoes of the Empire Boba Fett's Slave I (1995)
VS
StarWars Saga Attack of the Clone Jango Fett's Slave I (2002)

VS

2架Slave I 相距7年,玩法自然不同。新的Slave I 外型比例較流暢,機關又比較多而驚喜。舊的就可玩EP6電影場景,真的各有千秋!!!!

碳化Han solo隨機送贈!!

2002年版

Details極細!!

透的罩可開!

開罩正面!!!

激光飛旦,開蓋,飛旦伸出,傳,飛旦自動動彈出!!!

後背........................

好仔細,
Handle手柄用透明膠造

1995年版,後背..........................:what:

1995年版,Slave I機翼是自動感應地心吸力而平放的!!

看,自動轉向!!:71:

後倉................

開倉門!!

大倉門再開大!!  可放Han Solo亦可坐司機,左手面有機關可轉動坐位!!!:71:

Thx:64:
Boba Fett's Slave I is classic, will always 'win'.:34:
兩款Slave 都好DETAIL, 好正
兩架相比之下我比較喜歡saga版,但最可惜saga版係唔開得個機倉
另外,我覺得暫時動畫版最完善,外型掂之餘又可以開機倉又多機關
最衰係外國豆豆城限定,又同攜一架jedi戰機發售,香港應該唔會有貨...
兩架相比之下我比較喜歡saga版,但最可惜saga版係唔開得個機倉
另外,我覺得暫時動畫版最完善,外型掂之餘又可 ...
法蘭克 發表於 19-10-2011 07:58 PM
could u show us the photo of 動畫版? thx
回復 1# 無明:
兩架都好正!!
唔知擺唔擺得落vintage版嘅boba同jango呢?
could u show us the photo of 動畫版? thx
無明: 發表於 19-10-2011 08:56 PM

@rebelscum.com

MORE PHOTO :
rebelscum.com/tcwBPRiseofBobaFett.asp
回復  無明:
兩架都好正!!
唔知擺唔擺得落vintage版嘅boba同jango呢?
herculesanakin 發表於 19-10-2011 09:08 PM
Yes,擺得落vintage版嘅boba同jango!!!:71:
@rebelscum.com

MORE PHOTO :
rebelscum.com/tcwBPRiseofBobaFett.asp
法蘭克 發表於 19-10-2011 11:09 PM
Fine!!! That's Great!!!

2 ship and 5 figure!!

And the Slave I is brand new!!
兩款Slave 都好DETAIL, 好正
歐叉獅子 發表於 19-10-2011 04:56 PM
Do you play Star Wars too?
聽講遲D會推出大型的Slave 1:ar:
呢D連唔連人仔既?
回復 12# 黃色小雞
唔連人仔lu:38: ...........Not included!!
回復 13# 無明:

可惜。。。。。。
回復  無明:

可惜。。。。。。
黃色小雞 發表於 3-12-2011 07:02 PM
o每//////////一向係咁嫁啦:42: