Toysdaily 玩具日報

查看: 4196|回復: 13

[玩具報告] Star Wars 3.75 遠古的師徒 Darth Malak 和 Darth Revan

本來想介紹下GI Joe , 但近日見幾多ching討論Star Wars , 挑起小弟的癮 , 故決定湊下熱鬧 , 玩下SW先:

今次介紹的3.75 , 是兩位不多見的人物~~

Darth Malak 和 Darth Revan

這兩師徒屬於古老共和(The Old Republic era)的人物,對於他們的歷史實在認識不多。

但這兩位Dark Lord of the Sith的形象實在令小弟一見傾心,不能抗拒的誘惑~~

先介紹徒弟
Darth Malak

Darth Malak的最大特徵是他的金屬大口罩,有點似Darth Vader脫下頭盔時的模樣,為何要戴這口罩,稍後揭盅

這隻3.75可動實在不足,手肘只是舊款的橫向轉動,不是球形關節~~失敗,只是肩關節可動較多,其餘的股關節、足踝關節都欠奉…..有點失望

揭開口罩迷團~~有點驚嚇

原來他是沒有下巴的,傷勢比Darth Vader嚴重多了~~很可怕~~好似小孩時見實驗室的人體解剖公仔~~

再來介紹師傅~~

Darth Revan

論外型,Darth Revan實在比Darth Malak討好多了

上半身的關節,尤其手肘的球形關節也比Darth Malak好,但…..

這隻Darth Revan竟沒有膝蓋關節……雖則他的裙腳也會影響其活動能力,但孩記你也不要這樣懶吧……

你也脫下袍看看全相吧~~光頭佬

來張師徒合照吧

送上幾張與靚女 BASTILA SHAN 的大戰圖

謝謝觀賞!!
:71: Support Star Wars!!!!!
好野來喎, 我找左好耐都唔見,:63:   

大ken兄....的收藏的確正 ....:52:
Support Star Wars!!!!!
無明: 發表於 19-10-2011 02:40 AM

多謝無明兄支持,我最近都係因你的sw的post而攪到毒癮發作

好野來喎, 我找左好耐都唔見,   

大ken兄....的收藏的確正 ....
jedi 發表於 19-10-2011 09:14 AM

我都是找了一輪才上網入到這對傢伙,街少見
入了後有點失望,因可動太弱,但安慰自己:外表幾靚,個造形搭夠返la
正:71:
謝謝你的介紹, 唔係都唔識Darth Malak 和 Darth Revan
初初一看, 仲以為是darth vader來的
Darth Revan真係好難搵................:49:

revan同 BASTILA SHAN係遊戲既故事中有段情~!

malak個下巴無記錯係因為jedi內戰而搞成咁,至後malak仲背叛埋revan.....

呢兩隻大大話話都搵左兩年...都仲未搵到,ebay又動輒三四百一隻,真係灰...
呢兩隻已經上咗神枱, 好難搵.

Revan 個面具其實仿照Mandalorian.  但可惜錯樣.....

我都啱啱先揾到隻Bastila Shan.  想揾Armored Savage Opress, Seripas.
啲game角色嘅3.75吋係咪通常都比較少貨嫁?
隻darth revan好正!! 可惜可動唔高!!
revan同 BASTILA SHAN係遊戲既故事中有段情~!

malak個下巴無記錯係因為jedi內戰而搞成咁,至後malak仲背叛 ...
法蘭克 發表於 19-10-2011 07:48 PM

多謝法蘭克兄的資料補完
我沒有機會玩過個game,所以對他們認識不多,今次純粹被他們兩師徒的形仔裝束吸引
我都係好好彩在網上見到,相對現在都叫合理價入
呢兩隻已經上咗神枱, 好難搵.

Revan 個面具其實仿照Mandalorian.  但可惜錯樣.....

我都 ...
Duraxyll 發表於 19-10-2011 08:27 PM

請問Duraxyll 兄,那隻Revan"錯樣"是指甚麼?都想知多點他們的背景和資料,越來越對這系有興趣:64:
我都在找隻Seripas,個外星人駕駛機械人的設計好吸引,祝大家好運!!
game角色3.75吋係咪通常都比較少貨嫁?
隻darth revan好正!! 可惜可動唔高!!
herculesanakin 發表於 19-10-2011 09:13 PM

係呀,有時買game的角色要碰運氣
我都好鍾意darth revan,但對腳無膝關節,真係好失敗
請問Duraxyll 兄,那隻Revan"錯樣"是指甚麼?都想知多點他們的背景和資料,越來越對這系有興趣
我都在找 ...
大ken 發表於 20-10-2011 09:06 AM

接近正確設定既revan面具 :

漫畫入面好似話個面具係真係原本屬於一個Mandalorian人
Look Great!!:71: