Toysdaily 玩具日報

查看: 6421|回復: 24

[新品消息] New York Comic Con 2011 Hasbro Marvel

最令我興奮嘅, 當然係 Hasbro Marvel corner!!

可見, 大家要求嘅腳踭關節!

每日嘅前半日會display Daken嘅有面具頭, 後半日 Unmasked 頭.  現時還未知會係多出嚟嘅配件或variant

Madame Hydra

呢幾隻依然有手腕關節, 但 Drax, Wrecking Crew, Madame Hydra/Masque 就無.

包裝圖

Piledriver

Jubilee + Blaastar

Panel time!  

Compound Hulk Exclusive

Mini Muggs Exclusive

Avengers time!!

Avengers 3.75",  實物都好正!!

3.75 Ultimate Thor

Ultimate Hawkeye.  用番唔少GI Joe 配件.

Mini Muggs Captain VS Red Skull.  我以家先留意到眼珠有個小骷髏!!

Mini Muggs Abomination VS Hulk

Iron Man VS Iron Monger

Thor VS Loki.  Loki 個樣真係好底死!

Marvel Universe time!

Hercules

Angel 好靚, 將會有紅衫variant

Nighthawk.  對我呢個鐘意Defenders 同冷門角色嘅不可多得!

Nova.  相信因為Ultimate Marvel VS Capcom 3會 出名番啲。  有好多提示話將會出ML

Puck, 雖然細, 但都係一隻令人期待嘅Alpha Flight 角色

呢講真幾屈, 好在本人對Rulk 嘅愛未至於呢個硬食嘅地步.

Professor X

Jubilee!  將會有吸血鬼variant

Blastaar, 將會有blast effect variant

Medusa

Karnak.  出呢兩隻嘅話90%會出Black Bolt

Black Knight

Bearded Thor

眾望所歸, Return of ML!!!!!!!!!!!!!!

ML1

如果你有睇Captain America電影, 入面嘅四眼細垃科學家就喺漫畫變成呢舊野.  Arnim Zola!!  Variants 送嘅BAF piece 就變係Red Skull 頭.

Wrecking Crew  - Thunderball + Piledriver

Madame Masque + Madame Hydra

Big Time Spider-man + Future Foundation Spider-man

US Agent, yeah!!!!

Punisher..... 又出, 但咁多配件應該唔使硬食, 係無BAF.

漫畫版 Blade

謎之Archangel....  相信唔係boxset就限定啦

90s Jim Lee Jean Grey

Cable 嘅複製人兼死敵, Stryfe.

Moonstar.  我有理由相信會出Karma variant.

呢隻唔出, 但係解釋點解呢隻ML1 會由靚變到醜.....
Good and thanks for your review!!!!!!!!!!!!!!!

眾望所歸, Return of ML!!!!!!!!!!!!!!
真係唔知佢搞咩鬼停哂d 六吋咁耐
C兄既資料好正!!
真係愈出愈多我唔識既角色....不過都未必係壞事....
因為剩係咁睇我都有好多想要:80:
nesidoh 發表於 18-10-2011 10:56 AM

其中一個最大既原因,就係果陣已經出到冇嘢好出
因爲每一個wave入面最少都要有3隻出名既角色
果陣呢d出名既角色已經差唔多出過晒
但而家過咗幾年,大部份出名角色都已經有新造型,而且亦有d新角色開始出名
所以6"可以回歸啦~
nesidoh 發表於 18-10-2011 10:56 AM

大致上Devil 兄嘅我都同意, 但都容許我講講我感想.

有好多次都出現Hasbro VS Toybiz 呢個論點....  有啲人會可能覺得我偏幫Hasbro 咁...
但我又何尚唔係由TB 5"玩到以家丫。  係鬼佬網又睇, 呢到又睇, 何尚唔覺得呢個問題令人厭倦.

講真, 的確 Emma Frost, Black Bolt, 簡直唔靚, 但都有見Hasbro努力.  之後啲2-pack 好靚.

好多人直指孩記玩死ML, 但我覺得唔係唯一原因.
如果有讀marketing, 你都知一樣product 有life cycle.  唔係樣樣可以好似麥當當或可口可樂咁, 唔使賣乜廣告就賣到嘅神話, 以家好少呢個故仔.

0係外國, 其實早於ML12 都開始濟銷.  我見過ML13 都跳過樓, 已經係開始生產量過高同life cycle 下滑嘅積像.  
現後再加上價格上升, 同埋Hasbro ML 質素麻麻, 連戴關係.  加上我地唔係上網鬥冷知識, 鬥冷門就贏。  某啲角色我想要, 但連Devil 兄都無興趣, 如果孩記聽我一個人支笛就死得!
我早於ML 7, 8 已經聽呢度有人問啲角色乜水啦。  我唔係喺到笑人唔識, 但呢個已經潛伏一個問題, 呢個LVL已經有人唔識, 將來嘅角色仲遍嘅話點算?  得我係網上聲大夾惡無用, 無其他人買, 冷門, 係事實。  我, 再加埋其他TD fans, 再加埋fwoosh fans, 當你一千人.  一千人呢個數目係小圈子.  我將會令一個Mattel making of toys 嘅panel, 場細再講呢個小圈子問題.

一樣野係要18 個月planning.  Hasbro主線始終係sell電影, 啲資源唔會咁快比小路啲嘅漫畫ML.
我覺得寧願重新訓練啲人上色, 重組下啲策略, 好過出啲麻麻靚嘅物件。  上幾年出嘅ML 2-pack 都好賣, 令孩記重拾信心出ML, 原來仲有市, 原來抌下啲本嚟整靚會仲有人買, 有人渴.

我只想講, 我一直願意等.  
如果Hasbro 買咗版權之後唔再出ML嘅話, 我都已經好滿足.  15 Series + boxsets + sideline 已經係個神話.
大大, 你提供D資料好詳細, THX
ML  USAgent  終於出了!!!!!!
好正既post, 6"真係好正, 可惜無位放佢地..........
3.75都好期待! Jubilee, Angel, Nova and Professor X!!!
今次D6寸我真係中好多隻....
我唔係舊玩家...我係岩岩先開始玩姐...出名角色D新造型.真係好多都好岩胃口...
:D6" so many!...2012 wallet will dry...
回復 6# Duraxyll

10000% agree!!!!!!!!!!!!!!:36:
6”真係好毒,好易入坑!
3.75 " 全部都好吸引,呢d 先係路ma!!
感謝現場報料!!好正!!:71:
感謝現場報料!!好正!!
無明: 發表於 19-10-2011 01:32 PM

yes, appreciate that!