Toysdaily 玩具日報

查看: 8172|回復: 13

[SD系] 特別Box Set: 武者多威無掘驅主(壹) - 詳細內容及真相

見到有關SD的東東~ 即時上網爬左D料返黎~~
大家一齊討論下~~~

呢張圖大家都睇過嫁喇~ 有人講~ 係出2.5頭身的戰國BB~

應該係俾呢張誤導左~
原文: 「BB戦士 武者多威無掘駆主(壱)」はBB戦士25周年直前プレミアムバンダイ特別BOXとして発売されるそうです。

其實大家要睇的~係呢張的內容!!!

原文:
その1 幻の強化パーツ、3種の神器復刻…「天翔の神器」、「麒麟の神器」、「青龍の神器」
その2 No.36 ムシャサイコガンダム復活!?…成型色をリニューアル、パッケージ、取説を復刻
その3 「ムシャ」や「農丸」など、人気のBB戦士を特別仕様でセット…歴代指導員たちが選ぶべストBB戦士を特別仕様で
その4 BB戦士オリジナルカードダス付属予定

日文唔係咁好~ 我估意思係~
內容1  復刻3神器

內容2  復刻36號bb戰士
內容3  一本有關「ムシャ」及「農丸」同歷代人氣角色的設計集
內容4  BB戰士專用的Card(!?)

所以O.O 件事只係單純的~~ 復刻呃錢包包O.O""" (我認為)
can't see the pics. :(
其實是甚麼來的? 好有興趣呀!!
多威無掘驅主,日文併音同TIME BOX,應該係啲舊嘢復刻夾埋一盒,唔會有新嘢
見到有關SD的東東~ 即時上網爬左D料返黎~~
大家一齊討論下~~~

呢張圖大家都睇過嫁喇~ 有人講~ 係出2 ...
小白狼 發表於 17-10-2011 12:01 PM

首先, 多威無掘驅主(壹) 並唔係25周年project本身, 只係25周年前夕出o既premium bandai (等同魂shop)限定box set

1-4係box set內容
(1)3神器
(2)齋胡
(3)特別仕樣(透明之類)o既BB戰士SET, 其中包括武者同農丸等
(4)原創卡, 唔係咩BB戰士專用卡=_=

25周年計劃係未公布
回復 5# Squall

謝謝Squall大大的解釋, 如果是舊模, 咁可以skip了
回復 4# bananaman

又學到野了, thx 大大
回復  Squall

謝謝Squall大大的解釋, 如果是舊模, 咁可以skip了
歐叉獅子 發表於 18-10-2011 05:00 PM

唔駛客氣, 呢SET應該係BANDAI預左好多人會SKIP先放o係premium bandai

不過三神器同齋胡又真係好稀有, 復刻都係好事
期待睇圖中....
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
回復 9# 36韜

原來有另一個POST, 裡面有相
http://toysdaily.com/discuz/thread-168381-1-1.html
我的網誌也有簡單介紹 http://www.wretch.cc/blog/piscestoya/14098193
25週年前夕特別企劃~武者多威無掘駆主(壱)裡面將會有
第1樣:夢幻的零件,BB武者3神器復刻版上圖白色件是3神器
天翔的神器 麒麟的神器 青龍的神器,定位跟三國傳的贈品一樣是附加價值,但三國傳的是用送的,這三神器當初得用買的.
再過十幾二十幾年,三國傳的神器應該也會想這樣拿來賣吧,搞不好這次的TIMEBOX就有得買咧
第2樣:我之前也提到過的BB 36號齊胡是從來沒有再版過的BB戰士 原因不詳,但這次有得買囉~~
成形色有變更(上圖藍紫色那片是齊胡 亮綠色那片是闇將軍 暗紅大概是武者,說明書也復刻.
第3樣:武者與農丸等,人氣角色的BB戰士的歷代指導員指定之特別仕樣級~~
哇哈哈~ 真是太好啦 連武者也補得到~不過不知道會有多特別
第4樣:預定附屬BB戰士原創卡片
近日還會公布詳細在HOBBY ONLINE SHOP跟官網上~~
回復 11# toya

THX資料:71:
BB 36號齊胡 <---非常好!!!!
can't see the pics. x2 :68: