Toysdaily 玩具日報

查看: 9219|回復: 20

[個人收藏] 都市閒情 - 如何收藏 聖衣神話EX 盒

今日去入聖衣神話EX獅子座拎到返屋企再見到之前既雙子座
心諗真係要諗下點收藏個盒喇  如果唔係之後o個十隻點算 :59:
有諗過唔要個盒 但又唔捨得喎 個boxart咁鬼靚 :79:
老婆見到我咁 既克幫我諗左計 :36:

先cut左o個張靚靚膠條  cut聖衣箱個標誌  將散件入晒落袋

全部入晒落一個盒度

攪掂  睇落應該都可以放得晒十二星座

香港地咁細 自問屋企真係冇咁大keep得晒十二個大盒:54:

希望各師兄都有用喇 :65:
good method,support:love:
thz sharing
thx for sharing~~:64:
ex盒我唔會拆了, 因為太靚:) 相反我拆緊現行神話的盒:64:
good idea~~~~~~~~
我會儲埋盒,唔會cut爛
雖然係好方法..但我會唔捨得:79:
頭像被屏蔽
我會摺埋d盒.....唔想殺盒了.....

多謝樓主分享心得.....
今日去入聖衣神話EX獅子座拎到返屋企再見到之前既雙子座
心諗真係要諗下點收藏個盒喇  如果唔係之後o個十隻 ...
積古斯 發表於 15-10-2011 04:28 PM

好方法...但其他d件應該一個盒放唔哂啦........
我只諗到一個方法去儲多啲玩具, 就係買多間屋:34:
你呢個方法小心散件甩色
你老婆就梗係落到刀啦! 自己落刀手都震埋! :(
Thanks for sharing your great ideas!

Those boxes are well designed.
It's rare in the market that all 12 boxes share
the exact same sizes and measurement!
I wouldthro away other boxes and keep these~
I throw away all boxes of Saint Seiya except 24k Seiya.

嘆息牆收納法~~~