Toysdaily 玩具日報

查看: 3831|回復: 17

[分享討論] 大家會不會覺得景氣好差;H記figure在拍賣網已經是亂賣一通

頭像被屏蔽
既然樓主係買家,玩家,依家賣平價都唔高興? 仲買少咗?
下下要炒價入先開心? 我真係唔明.
上得山多終遇虎...
當然 當人人諗住唔洗訂等佢插時
就會有一隻因為無咩人訂 而又好正...
再一次帶起個炒風...
依個cycle黎....避免唔到
無限量供貨,又怎會不插水:*
一向都有人拆散件賣架啦阿戰姬大大
既然樓主係買家,玩家,依家賣平價都唔高興? 仲買少咗?
下下要炒價入先開心? 我真係唔明.
DIG 發表於 12-10-2011 01:22 AM

樓主是買家,而且是收figure的:58:
  買家不等如玩家:78:

我又問問樓主,是市場不景令你買少了or價跌而令你買少了呢?:he:
下.......樓主會唔會係股市樓巿影響心情得太勁........................
咁既聯想好似格硬左少少...........分件賣, 我自己既聯想係有人中 sad 換極都換唔得靚晒
之後入兩隻又甚至豪底入多過兩隻自家玩六神合體..........................
至於推想到景氣變差.................................無言...........................
樓主可能想分享下姐,又吾洗講到甘:unhappy:
受外圍因素影響,我都買少左,都多左上網買散件自己拼下都幾得意
愈平愈好 :71: :71: :71:
愈平愈好:34::43:

DROP MORE!~~~~~~~~~~~
good drop 呀:66:
咁多值得收藏品, 就萛收入幾高, 我諗好多買家屋企都塞爆, 好多買家都開始收歛, 我就比家人疲勞轟炸, 好多新作都無入手
你係玩家嘅話, 平咪仲好
景氣是差了,
同時玩具價升左(不論定價/ 批價)
出得太多 (相似差少少唔同色呢D變態野勁多)

無多餘錢
買少件玩唔洗死
同名牌手袋一樣, 用少個都係一樣
重點係個人心態
花得開心才會玩得快樂 (成日睇住個價位低入高出點會開心)