Toysdaily 玩具日報

查看: 4714|回復: 13

[改造交流] 有相睇!古代getter—真鬥神,制作中

file:///C:/Users/user/Desktop/DSC_0039.jpg file:///C:/Users/user/Desktop/DSC_0039.jpg
比少少意見,有冇人知邊度有得刻字,因為佢把武器有字,所以我要找人刻字

我想山口真三一改成真鬥神這樣!!

好大個叉包....唔可以將你自己個C SHARE出黎
比少少意見,有冇人知邊度有得黑字,因為佢把武器有字,以以我要找人黑字
juuza2009 發表於 11-10-2011 01:12 PM
回復 2# kyostanley

我按唔到連結
大大首要係學下點樣POST相先:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-135043-1-1.html
回復 5# bananaman

多謝你的教學!
final ver of Getter Neo?
看起來像是真 蓋特的再進化版..
樓主可以將個外型改成咁, d字自己刻都得拉:26:
樓主可以將個外型改成咁, d字自己刻都得拉
0tom 發表於 11-10-2011 10:14 PM

樓主應1只係買左隻手辦, 而且可能佢都唔知d字正確係點的....
不過我想問下, 樓主第一幅圖係你上左色定係咩? 古代getter真鬥神應該係紅色嫁喎

第一幅圖,樓主應該係比大家參考
而下面d圖真係樓主既改造作品,
不過同隻手辦比個上身大隻左好多,硬係怪怪地咁
回復 10# kyostanley

古代getter真鬥神係有兩隻色的,no.1係藍色的,no.2才是紅色,還有彩圖入面都是藍色的。
回復  kyostanley

古代getter真鬥神係有兩隻色的,no.1係藍色的,no.2才是紅色,還有彩圖入面都是藍色的 ...
juuza2009 發表於 12-10-2011 11:04 AM

oh, 呢樣真係唔知了, 平時見親都係紅色款,  可能對其他人黎講, GETTER正常係紅色的,
回復 1# juuza2009

期待大大進度報告