Toysdaily 玩具日報

查看: 6312|回復: 14

[玩具攝影] GI Joe Renegade Snake Eyes, Firefly, Cobra Commander

GI Joe Renegade 係最新嘅動畫版, 但短短一季就完結.

故事同以往嘅GI Joe唔同.  Cobra Industries 表面係一間製藥, 通訊及軍用科技公司.  但實質當然係我地喺其他作品常見罪惡組織啦.
Duke及一班GI Joe 調查Cobra時, 被冤枉為引爆Cobra藥廠, 成為通緝犯.
Duke要同時避開同伴嘅通緝, 嘅追擊, 以及聚集證據嚟洗脫罪命.
其實故事都係有少少以A-Team為藍本.

Renegade嘅造型就改成figure 以subline 嚟出.

首先係Snake Eyes.
Snake Eyes 喺劇中今次高級過Duke.  Duke 反而只係個沙展.
而嘅存在係比較屬於機密, 所以佢自係幫等人解圍同收集吓情報, 並唔係被通緝嘅GI Joe之一.

有兩支苦無, 一支長日本刀, 一支短日本刀, 一支步槍, 同背包.

其實基本上Snake Eyes 係用番Resolute 嘅素體再加Wetsuit 嘅手臂

兩支日本刀插係腰帶後面嘅背包.

兩支苦無插係背包

今次用嘅槍唔再係真實形Uzi, 係支"laser" Uzi.  

因為比較新, 所以手腕再有多一重關節.  一如Jungle Viper, 右手腕可向上下移動, 左手腕向內外移動.  但手踭就比較舊式啲.  都可以做到雙手待劍.

支槍都幾型

其中一支苦無係叉開咗成三叉形態, 另外一支係未叉開嘅

Firefly 依然係爆破專家.

其實素體主要都係用番一隻舊嘅Firefly, 但關鍵在於大褸.

頭部忠於動畫造型, 但好多人覺得露鼻好重口味。  我就無乜所為.
著咗大褸後有種後幾似火影忍者入面啲音忍.

兩種雙手待槍方法都無問題.
其中一支係榴彈槍, 另一支係傳說中嘅AK-47.  喺無槍托 version.

大褸仲有收藏支開山刀

至於呢支炸彈就唔知可以點玩

我就噯嚟整 MVC3 Wesker LVL3 超必.

永遠的敵人, Cobra Commander.
比較少野玩嘅figure.
一身大褸嘅造型令我諗係幪面超人啲幹部, 獨眼撒旦?
今次嘅露本面造型引起批評, 但我覺得起碼好過電影版造型啦.
有例牌嘅蛇仗同手槍.

本來係有眼眉毛嘅, 但我聽有人刮走佢自己就試試, 的確好好多.
http://generalsjoes.com/reviews/ ... cobracommander.html

有條眼鏡蛇

後期戴番比較多人熟識嘅全鐵面具.

後記:
Duke 就無買到。  呢新動畫版又未至於非常失望嘅地步, 但的確同玩具展等見到嘅相比少咗好多部件.
本身其實唔差但比唔到驚喜我。  不過不失啦.
ching我想問snake eyes值唔值得買,重諗緊買唔買:?
Snake eye d 武器好吸引啊!
ching我想問snake eyes值唔值得買,重諗緊買唔買
benedict 發表於 9-10-2011 06:36 AM

OK la. 但我覺得之前有隻
http://generalsjoes.com/reviews/ ... ave3/snakeeyes.html
如果你有, 可skip.

Duraxyll 發表於 9-10-2011 09:00 PM

e隻我想要..................................
but idont know where can  i find it  now

Duraxyll 發表於 9-10-2011 09:00 PM

我有這隻呀,考慮下買唔買先!
我有這隻呀,考慮下買唔買先!
benedict 發表於 9-10-2011 09:21 PM

Ching邊度入手
Ching邊度入手
kennyli1017 發表於 9-10-2011 09:48 PM

一隻高雅的老虎送給我的!
只要係G I JOE就留名!!!

不過SO FAR都只係對POC系列有興趣...
想問問FIREFLY右面個隻係咩系列?
幾型!
只要係G I JOE就留名!!!

不過SO FAR都只係對POC系列有興趣...
想問問FIREFLY右面個隻係咩系列?
幾型!
kiwi 發表於 9-10-2011 11:27 AM

當年斗城限定版 Firefly, 其實係用Resolute Trooper 改成.
http://generalsjoes.com/reviews/2009/exclusives/tru_firefly.html
玩具角度來講...GI JOE真係好似比MU好好多...DETAIL位多到呢....
我都係呢個美系區成立先發現GI JOE既優點....
奈何我對GI JOE既認識只有電影...

我都有入SNAKE EYES~
不過呢套卡通版,小弟諗住ONLY入埋STORM SHADOW就算了
因為呢套卡通版始終唔仔細~~~~
反而舊果批卡通版就仔細好多了(SO亦係入得最多)
回復 10# Duraxyll

喂呢隻好得WOW!!
而家仲有無機會買到...
thanks for report.
just want snakeeyes..
SO GOOD!!!
我都有儲開GIJOE,請問邊度有得買?