Toysdaily 玩具日報

[詢問] 股市插水會影響你買玩具的意欲嗎?

我多虧了的錢,夠我多買兩三個神檯和裏面的神像。。。。。。。。。。
當然有啦!
比你冇左廿箱大帝你仲有冇心情買呀!
我平時一星期出兩三曰MK,而家只會有friend搵我先出!
同 ...
麵包超人 發表於 30-9-2011 14:51

其實BROTHER知唔知,受歡迎嘅玩具,喺日本仲炒得瘋狂過香港架…:36:
有無留意,好多日本仔嚟香港買…呀!係掃玩具架…:58:
其實BROTHER知唔知,受歡迎嘅玩具,喺日本仲炒得瘋狂過香港架…
有無留意,好多日本仔 ...
七國咁亂 發表於 30-9-2011 06:05 PM

Really?! :47:
it really affecting the mood of us. but not all of us been affected as I am too poor to buy stock.
Lucky me!
[quote]哈,我剛相反,因為諗住買股票都蝕囉,倒不如拿 d 錢買自己鍾意既 figure, 得閒有得望下玩下好過啦
bluebird123 發表於 30-9-2011 02:52 PM

我好同意... 當蝕左既$ 係年幾2年人工, 我就覺得買玩具既$ 算得係乜啫. 我就把心一橫, 由自己繼續買 lu.
Really?!
bababa 發表於 1-10-2011 00:16

肯定,因為我都曾以為係咁而去日本,左穿右插各大街小巷,見到D價真係嚇死你,而家D Yen咁貴,更加唔駛睇:70:
yen水高同炒家令我唔想買嘅原因会大D~例如shf 月影為例~
回復 6# Getterdragon
兄台這個提議不錯
我老婆先至係我玩玩具最大的敵人. 只要我仍一息尚存, 瞓街都要玩!:53:
我雖沒買股票,但想到我的強積金
Sun$hine 發表於 30-9-2011 02:29 PM

強積金就更加唔影響啦下化
強迫金預左蝕架啦一早
:ice:
回復 24# darknight
我老婆先至係我玩玩具最大的敵人. 只要我仍一息尚存, 瞓街都要玩

不能同意更多:71:
今天又大跌,習慣了:56:
今後格言:
你有你插水,我有我買玩具!
當然有啦!
會買少好多~~~因為無錢:79:
:72:我老婆同細路已經收服大半壁江山!留下來只有三數十精兵可用。:56:
AGREE!~~~~~~~~~~~~ :79:
[quote]哈,我剛相反,因為諗住買股票都蝕囉,倒不如拿 d 錢買自己鍾意既 figure, 得閒有得望下玩下好過啦
...
anwah 發表於 1-10-2011 12:28 AM