Toysdaily 玩具日報

查看: 6493|回復: 15

[詢問] 綠魔滑板螺絲開唔到~

小弟住係澳門~早兩日終於收到mail拿綠魔仔~
於是專登來香港~整體完全無問題~
就係綠魔滑板螺絲開唔到~:30:
換左幾支螺絲批都唔得:72:
我又唔敢太大力怕"滑牙"~:30:
想問c兄們有咩方法?定係我拿回門市直接換呢?
希望c兄們可以比d意見~感激感激!!
有無圖睇下呀:Q:Q
支SCREWDRIVER 要好FIT 先得
我而家試下影~再upload上黎~
回復 3# 炒飯俠
想問大大係未隻隻都係禁ga?唔通我要拿住佢去五金舖><

試下有少少aa膠滴落螺絲度,然後即刻用螺絲批去扭,可能得!唔擔保,考慮清楚才好試!
補充一點,我意思等aa膠同螺絲批開始癡實才去扭...
你意思係個螺絲批個十字頭唔夠細?:?  如果支批呎吋正確,摟&#22021;時間用多少少力向下壓,如果咁都唔得就冇辦法gar la
或者去五金舖問老闆有冇一隻幫助滑牙螺旋容易D摟出&#22021;膠水。
小弟住係澳門~早兩日終於收到mail拿綠魔仔~
於是專登來香港~整體完全無問題~
就係綠魔滑板螺絲開唔到~:30 ...
MGJK 發表於 29-9-2011 03:38 PM

反而有機會是SCREWDRIVER 太細...才打滑...
試下有少少aa膠滴落螺絲度,然後即刻用螺絲批去扭,可能得!唔擔保,考慮清楚才好試!
solarlord2001 發表於 29-9-2011 05:02 PM

唔好害人:67:
回復 6# MGJK

有無滑啞?如果未滑啞,試下買支細d尖d既鏍絲批試下~
如果你係樓開左但拎唔到粒鏍絲出黎,就買舊保貼去貼佢出黎!
多謝禁多位c兄既意見~
我而家係唔敢太大力去整~
佢而家未滑牙~
定係我直接去門市去佢攪好呢???
我果隻正常開到冇問題 (試燈同順便取出電池),不過記得好似電池位正負極倒轉&#21655;,(同之前HT產品相反),仲以為唔著,唔知其他Ching係咪咁?