Toysdaily 玩具日報

查看: 9934|回復: 50

[玩具報告] [平成拉打12吋系列報告VOL.1] MEDICOM RAH No.532 KABUTO 甲鬥王Ver 2.0

今次算係第一次同自己既12吋拉連續影最多相嘅一次, 亦都係第一個拉打報告, 不過, 小弟嘅裝備與及技術等一切實在係低水平, 無法把此玩具嘅美發揮, 留待其他大大幫佢拍沙龍:handshake:, 整個報告等同KABUTO交流同好好玩一下, 正題, 就個人而言, 這次VER 2.0 KABUTO 整體QC不錯, 只不過腳小腿位同腳眼銀圈既距離太闊, 令腳位煞風景, 於是便動了一下腦筋攪攪佢, 改良DD, 有興趣可以參考下我另一個POST 有關KABUTO小腿位問題小改良, 這個KABUTO因用新BODY, 所以再無蟹手出現, 關節算是沒以前的那麼化學, 只係普通就住拎就OK, 今次下身包膠富有不錯彈性, 當然做不到一字馬, 未能像SHF那般做高難度動作, 但已經做到我心目中既SIDE KICK(有圖), 咁多名平成拉打中, 佢係我最中意既三甲之一, 第一係555, 二係古迦, 三就係佢, 但12吋ORIGINAL FORM中, 它卻成為了第一位,  外型很忠於原著, 除小腿位外, 其他都滿意, 好~去相:43:如果出埋KABUTO1/6電單車就正:$
先來過BOX ART+本體+裝備(影漏咗跟盒既玩具STAND:55:)
A2.JPG A3.JPG A4.JPG A5.JPG A6.JPG A7.JPG
全身+半身+CLOSE UP頭
A8.JPG A9.JPG A10.JPG
孌身腰帶, 甲虫角係可以活動
A11.JPG A12.JPG
手瓜同手臂既甲係粘梗, 大腿及小腿甲亦如是, 但相連既黑色膠帶位並沒有粘在衣上, 亦留有一定空間讓關節活動, 我個人幾欣賞, 但日子久了, 不知會不會易爛.
A13.JPG A14.JPG A15.JPG
招牌動作
A16.JPG A17.JPG A18.JPG A19.JPG A20.JPG A21.JPG
用下武器先
A23.JPG A24.JPG A25.JPG A26.JPG

A27.JPG A28.JPG A30.JPG

玩下拳腳
A31.JPG A32.JPG A33.JPG A34.JPG
下格待續

其實MEDICOM 12吋拉打中, 佢做到咁嘅踢腿動作沒回彈真係算唔錯
A35.JPG A36.JPG A37.JPG A38.JPG A39.JPG A40.JPG A41.JPG
差D漏咗影佢用斧
A42.JPG A43.JPG
當然唔小得要幫佢同DECADE計下數,DECADE MOVIE中有幕KABUTO被DECADE踢爆, KABUTO得番隻角, 真係令我憤怒:63:, 所以...還拖, 過程靠大家幻想, 因已夜深, 唔想眼朦朦下唔小心拎爆DECADE關節....

A44.JPG A45.JPG

這個報告希望大家眼中尚可接受, 要是太差而傷到大家眼, 敬請原諒, 謝觀看:64:
Box Art 好正:71:
踢腿好得喎!:handshake:
嘩,無得頂呀,對於我DD無入手既人,真係解渴呀:63:
正相,:71:
我諗Decade係最黑人憎嘅拉打,我都勁憎佢,復仇得好呀,大大:71:
支持zin兄既詳細分享:)~~~~~~~
超正嘅報告!:71:
正相,:71:
我諗Decade係最黑人憎嘅拉打,我都勁憎佢,復仇得好呀,大大:71:
型到爆呀!:71::71::71::71::71:
我想問 ZIN 兄你個 Stand 喺邊度買?好似幾好用喎!
感謝樓主這麽用心出報告,看到你的那只頭後部沒有2種不同銀色真好呢!在下那只中招了,所以作晚在下已send了電郵到代理要求更換了。:67:
Good~~~~好分享~~~~:)
話說我隻甲鬥王 ver.1 啲紅色都褪咗一半~~~同 SHF 紅金一樣命運~~~唔怪得要出 ver.2~~~~:no:
呢次VER2 好似正好多.... 點解唔可以一出到位呢:45:
good report, support :71: