Toysdaily 玩具日報

查看: 8239|回復: 19

[個人收藏] 懷舊系列~~~~~裝著變身之裝甲響鬼

自古以來,在日本有很多為了保護人類,而在深山進行嚴苛的修行變身成為「鬼」,以淨化之音與「魔化魍」戰鬥的人。這樣做是為了對抗魔化魍。漸漸的,鬼按照自己的能力進行分類,並且變成可以被繼承的流派,更與那些曾被自己所救的人類,組成一個名叫「猛士」的組織。
馬上就要高中應考的少年安達明日夢,在往屋久島的船上,看到了一個奇怪的男子。突然一名小孩從甲板失足掉下,一瞬間,明日夢看到了不敢相信的事情,剛才的男子以超越常人的力量救回小孩。男子對明日夢說了一句:「着實地鍛鍊了一番!」之後離去。
到達屋久島的明日夢,在森林裏,被巨大的土蜘蛛襲擊。這時,之前那名奇怪的男子再次出現,並且變成一個紫色的身影。
這正是「響鬼」與明日夢相遇的一刻........

響鬼通過裝甲聲刃得到升級後的最強形態。 發出“響鬼、裝甲!”聲音的同時裝甲聲刃的波動將光盤獸化為鎧甲穿著在響鬼身上。 利用裝甲聲刃可以使出極為強力的音擊,以擁有日本全國的鬼中最強能力而著稱。 體色以黑為基礎,裝甲顏色為紅色,胸甲為金色。 變身時身上會被紅色火焰包裹,大量光盤獸附著在身體上變成裝甲,最後由金色的茜鷹變成胸部裝甲貼在胸口上,頭部的角稍微有一些變大,額頭的鬼飾變成“甲”字的浮雕造型。

武器:音擊棒~~~

武器:裝甲聲刃~~~

必殺技:音擊.鬼神覺聲

雖然隨著SHF出現,裝著變身系列亦劃上句號............
而裝甲響鬼响呢個系列中算係出得唔錯嘅其中一隻~~~~~:$:$
支持,裝甲響鬼係唔錯
但普通型態更有味道!

小武兄呢排咁得閒,點解唔一拼分享曬:)
嗰時吉之島響鬼系裝著有平
好似有佢
不過遲左去定少貨入唔到...

希望好快會以shf見面:)
支持,裝甲響鬼係唔錯
但普通型態更有味道!

小武兄呢排咁得閒,點解唔一拼分享曬
F.S.飛煞 發表於 26-9-2011 11:17 PM

見佢响個櫃度,忽然好想同佢出個post.........:he::he::he:
嗰時吉之島響鬼系裝著有平
好似有佢
不過遲左去定少貨入唔到...

希望好快會以shf見面
攝影_基 發表於 26-9-2011 11:18 PM

果時真係抵玩到爆..........不過響鬼全線嘅玩具都唔係好得,所以想佢出shf真係有排等~~~~~:oh::oh::oh:
裝著之好物:78::78:
不過比起KIVA那一批裝著,真係冇咁靚仔。
裝著帖一定支持~~~~:78:
哩隻係hibiki出得最好既裝著:71:
希望佢快D有SHF既消息啦:80:
:71:呢隻又平又好玩,真正"玩具",唔使錫住
呢隻同劍king form斬係好野黎
要合金同多野玩..呢隻絕對係裝著既代表......:71:
裝甲響鬼香港有批行貨係全體次貨
全部都係右右手臂 / 左左手臂的
:66:
回復 13# 玩具

真係唔知wo...我有2隻..今晚返去睇吓先:50:
回復  玩具

真係唔知wo...我有2隻..今晚返去睇吓先
老文 發表於 27-9-2011 10:00 AM

如果你係好後先補返
好似一隻三十定五十蚊入的話
就有 D 機會係了...