Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 最近入:MP10、FOURZE、AMAZON、FPJ昆蟲派

因為你d想而心動想買mp10....
但問題係我主要儲classic, 但mp10對classic又顯得太大.....
內有非官方授權玩具, 已移去更合適的主區. thx :64:
FPJ昆蟲派聽講在國內CUT單好多,系香港上個月12號已經見有貨喇.
山吹老師 發表於 27-9-2011 08:21 AM

CA-05喎...頭倆隻已經響我屋企啦...
TF都係等美板吧.....
隻MP10真係咁正??
隻MP-09嚇怕左我,睇見都唔敢買呀.
warxv 發表於 27-9-2011 08:55 AM

驚喜唔會有乜,唔講得上好正。
但MP唔會差得去邊,實說MP09我覺得OK的。
MP10延用了MP01很多元素,而且整體良好,特別是關節設計令擺POSE很順手。
隻mp10越睇越似朱儒!
冇得救!
mr.elljay 發表於 27-9-2011 01:08 AM

呢張好正, G-1同MOVIE VER最正果兩隻產品合照
頭像被屏蔽
樓主大大, 可否pm昆蟲派入手地點及價錢??? :77:
我都買咗盒mp 10
本來以為MP-10有著更高的可動, 誰知從其他玩評看見原來並非如此...

另外, 腿感覺短了些呢, 不過始終讓我仍在掙扎未購入的原因還是其價錢orz
驚喜唔會有乜,唔講得上好正。
但MP唔會差得去邊,實說MP09我覺得OK的。
MP10延用了MP01很多元素,而且 ...
mr.elljay 發表於 27-9-2011 10:26 AM

我冇買, 但都玩過下mp10....
我覺得有好多之前有既grimmick, 宜加冇左, 有d浪費mp10既名....油壓管, 手臂通訊器,腿部散熱氣葉.......好可惜...

我同意既係,幾乎全膠係會俾人好扭好擺POST既感覺, 而只係腳背有金屬亦都做到好似SHF既金屬腳既效果--唔會因為上面太重而企唔穩...

我懷疑TAKARA 係未想將一D以前會有D野取消, 到咁上下時間就攞其中一兩樣出黎, 話係特登為某角色/FIGURE 而做....變相將普通GRIMMICK 「正常限定化」
其實我唔覺得用番原本GRIMMICK 會增加多少成本.....反而只係為左重新定一個「MP的標準」而造就今次隻MP10
我冇買, 但都玩過下mp10....
我覺得有好多之前有既grimmick, 宜加冇左, 有d浪費mp10既名....油壓管, 手 ...
pcwolf 發表於 27-9-2011 03:55 PM

改得太好, 過幾年就唔夠gimmick出過隻MP-20柯柏文VER 3架啦HAHA~
我01同10都有, 其實10擺post一真係好鬼型, 面相又靚仔, 攪到我琴日特登bid返隻09洛迪文同佢團聚(今晚攞) :35:...
重係心大心細入唔入MP10好,好毒呀!:time:
3 隻昆蟲派超正~
期待多圖更新~