Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Transformer War For Cybertron - Optimus & Megatron

謝謝大家support
hehe these are one of the best looking OP & Megatron!  Here is my collection!
whkvictor 發表於 27-9-2011 02:47 PM

d武器好正呀!!:$
請問係原裝定係其他TF武器來的??
音波都係正野?我見佢人型對手好似怪怪地咁,伸唔 ...
waven 發表於 27-9-2011 01:29 AM

音波身形暫時o係wfc產品裡面最美形,但唔易企得穩,尤其d關節較鬆
但如果中意亂咁扭變下形既,波算係該line入面最高可創性既
wfc暫時4款d級玩具(改色等等唔計),最標準係文哥,音波同大黃蜂差唔多,麥…我直程覺得個玩法唔屬於呢條line既-,-  不過overall,如果你係新手,比起買番d舊野,由wfc開始玩適合d,一來舊既難搵或炒炒地,二來出過太多,你玩唔晒,我自己都miss左好多舊既正野,而且您又冇睇開舊卡通,熱情應該唔會太高,要因為咁去食炒野就真係有d……
嘛~講番tf玩具,電鍍的確會括花,但正路既tf產品又真係"玩具"性質高過"收藏品"性質,所以如果係間唔變下,或經常玩既,美版適合粗玩d…當然有d日版同美版個配色幾乎完全唔同,咁就無可奈何啦~
音波身形暫時o係wfc產品裡面最美形,但唔易企得穩,尤其d關節較鬆
但如果中意亂咁扭變下形既,波算係該l ...
紫月葵 發表於 27-9-2011 03:13 PM

我前排都上網睇過下舊卡通(應該係G1)
不過係國語配音
聽音波個配音好似classic男高音唱歌咁:DD
唔知以前大大睇廣東話版係咪都係咁?
我細個唯一接觸過ge TF係TBB BEAST WARS
記得好好睇,可惜而家想睇又搵唔返
玩具又好似出得麻麻又難搵
只係係肥碎見過隻豹
我前排都上網睇過下舊卡通(應該係G1)
不過係國語配音
聽音波個配音好似classic男高音唱歌咁
唔知以 ...
waven 發表於 27-9-2011 03:25 PM

我中意搵番英文版睇,夠原汁原味
armada/micron 我日英都睇過,發現除左d名唔同之外[正常既],有d對白都好唔同,最記得係星星叫死前同麥sir打果場,睇英文係好有feel,但再睇日文版,好似冇咁正
BW第一套細個都有睇過下,不過果時仲未接收到果種電腦動畫[而家睇番都睇唔慣],至於transmetal既,係之後o係watsons見到先知呢樣野,而什麼BW neo果d真程唔知,都係早幾年睇番d玩具先清楚d
BW玩具其實冇幾多隻話特別好(lio convoy, big convoy果d我唔識),不過到而家都幾中意果幾隻一發變形既設計
謝謝大家support

d武器好正呀!!
請問係原裝定係其他TF武器來的??
waven 發表於 27-9-2011 03:07 PM

they are 3rd thirty products:)
我都比樓主毒左 ~~
ORDER 左 WFC 限定果對 + 音波 ~~
我都比樓主毒左 ~~
ORDER 左 WFC 限定果對 + 音波 ~~
CHOCOBO2000 發表於 27-9-2011 04:27 PM

聽到大大咁講真係好開心!
多謝支持!
支持支持

聽到大大咁講真係好開心!
多謝支持!
waven 發表於 27-9-2011 10:24 PM

兩隻原色真係好靚 ~~
不過都幾貴下 ~~
兩隻暗黑 + 音波 加埋都平過兩隻原色, 所以最後放棄左原色  ~~  
玩住先
等遲下有多餘 $$ 先入番
哈哈
支持支持
army512 發表於 27-9-2011 10:27 PM

正呀∼∼∼
隻jet文好貴,如果唔係都想入:55:
近排隻L鐵皮平左好多,可惜一隻L class都冇買佢番黎好似怪怪地
兩隻原色真係好靚 ~~
不過都幾貴下 ~~
兩隻暗黑 + 音波 加埋都平過兩隻原色, 所以最後放棄左原色  ~~ ...
CHOCOBO2000 發表於 27-9-2011 10:45 PM

我買日版原色都係2魚左右1隻
dark side ver有咁平咩?!
我見一套都5魚找少少

btw其實之前睇過下動畫(好似係文哥死果套?)
記得megatron有隻“進化版“係紫橙色
印象中好邪好型
唔知有冇出過d唔錯ge玩具?
十卜好物...........:71:
support, actually i also have US version + darkside....
隻文哥造型真係一流
不過我買美版...唔知係未 qc 問題, 隻文哥變形方面唔係好順暢, 好多位都要"夾硬"來...
正呀∼∼∼
隻jet文好貴,如果唔係都想入
近排隻L鐵皮平左好多,可惜一隻L class都冇買佢番黎好似怪 ...
waven 發表於 27-9-2011 11:04 PM

ching 個入手價 ok
可以分享下係邊搵到嗎 ??

紫橙色會唔會係 gd-01 呀 ??
support, actually i also have US version + darkside....
Grimlock 發表於 27-9-2011 11:49 PM

:x。。。唔知我幾時又會忍唔住
十卜好物...........
wing0boy 發表於 27-9-2011 11:14 PM

thz for ur support!!:handshake:
隻文哥造型真係一流
不過我買美版...唔知係未 qc 問題, 隻文哥變形方面唔係好順暢, 好多位都要"夾硬"來...
36韜 發表於 27-9-2011 11:52 PM

我果隻文哥變形都變得好夾硬:cool:
佢預到d位好緊
ching 個入手價 ok
可以分享下係邊搵到嗎 ??

紫橙色會唔會係 gd-01 呀 ??
CHOCOBO2000 發表於 28-9-2011 12:00 AM

我肥碎入
係船仔見到平d,1隻2魚有找

GOOGLE左
原來係呢隻