Toysdaily 玩具日報

查看: 8433|回復: 15

[玩具報告] 另類十二吋 figure - 聖鬥士 星矢 - 皇級

另類十二吋 figure - 聖鬥士 星矢 - 皇級

很多人說佢又貴, 又出得差 ........  重要隔幾天已即跳到報警價.  但有玩過就會知道 Bandai 實在效了不少心機.  聖衣之組合毫無誤差, 完全沒有水囗, 很漂亮的電鍍 (當然我也覺得這隻金色太淺了). 有玩開玩具就知要做到以上幾點有幾難.

只是做成跳樓價的原因係今次 Bandai 竟然派足貨 !!!!!!!!!   苦了一班零售店, 爲免無貨派客, 除了收了訂的還額外訂了不少以防被 cut 單 ............. 結果 :38:

可惜大家現在玩玩具首先關注係有冇得炒, 而唔係玩具本身.  當然皇級好像是放大了的 EX, 做不出 12" 應有的豪華感覺, 有一點點失望  :42:

More photo please :shiny:
頭像被屏蔽
呢隻其實唔錯,
但價錢真係...
Tonyjar 發表於 25-9-2011 04:05 PM

個人覺得實物個金色如果深番小小,就好正~
好似大大張相,影出唻隻金色我覺得好正~~~~~~~~~:71:
我覺得呢隻拎上手玩好正
我唔明點解未出D人就話呢隻野唔得
呢隻皇級其實好有水準,不過定價真係高左。
不理價錢的話, 這隻皇級的確係好正~~:71:
問題係第2隻冇左對翼,呢個價又貴左D......
要求加相呀~~~~~~~~:63:
小弟都忍唔住買左, 佢POSES時嘅平衡度真係一流...對翼全開時都企得好穩, 至於價錢...係MEDICOM 隻隻千幾二千嘅今日, 我個人真係覺得佢"抵買"LOR
頭像被屏蔽
好毒呀,大大!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
但係日本人話隻野多問題唔合格,到底係點
vgggyo 發表於 25-9-2011 11:46 PM

個個人既觀點都唔同......好難講......
唔理人地覺得合唔合格....反正我覺得合格囉~
More photos:shiny:
回復 11# vgggyo

唔好理人地點講,要知道玩Figure係一種享受,唔好因為考慮買唔買而增加一D無必要求ge煩腦,相信自己ge眼光,因為最後個決定權都係你自己,覺得鐘意而自己又有能負擔,咁咪買囉。