Toysdaily 玩具日報

查看: 6445|回復: 12

[玩具報告] 聖鬥士有[皇級]四眼廠有[星級]幪面超人OOO!!!(^^)

四眼廠新系列[MASTER STARS PIECE](簡稱MSP)係一個[星級]人氣才能登上的星級系列。暫出&#22021;幾個角色,毋庸置疑個個都係該系列的[人氣王]。分別為第一彈<海盜王>的[艾斯],第二彈<JoJo>的 [岸邊露伴],第三彈<火影忍者>的[漩渦鳴人],以及呢次我要介紹的第四彈<幪面超人OOO>!!!

四眼廠出&#22021;景物不嬲出曬名正!(翻版都出曬名多添==) 今年3月&#21946;網上見到<日本AOU2011街機娛樂展>發佈&#22021;MSP鳴人,路飛,承太郎,OOO已被其系列深深吸引住了。(勁鍾意岸邊露伴老師,但因&#29234;相信廠方可以將其系列&#22021;<六壁&#22338;>出得......更好的,所以就冇細心留意到呢個系列鳥)包裝盒細細,但千祈咪畀佢呃到。因為&#25886;出&#22175;一組合,嘩∼嘩∼嘩∼好大隻呀!

盒背詳細寫出MASTER STARS PIECE的粒粒英文字母意思。[M]aximum(最大) [A]bsolute(絕對) [S]upremacy(優越) [T]hrone(王位) [E]nthusiasm(熱情) [R]aptly(&#30528;迷) STARS(星級人物) PIECE(一伙)。(翻譯如有問題請糾正我,Thanks^^)

打開盒,身體分為上下兩段要組合而成。咁睇好有電王班[異魔神]Feel,係少&#21655;&#21874;沙襯托(哈)

組合!!!!! 嘩∼嘩∼嘩∼重到!!!!!(呢個真係我第一反應) 天呀∼太正了吧!?!?!手感一流,簡直好似&#25886;緊0舊[磚頭]&#21946;手!!! 美感一流,幾十蚊&#22021;玩具有咁&#22021;質素,LIKE!!!!! 但以佢重量如果唔小心跌落地下......我真係有&#21874;唔敢相像(汗)lll

背後

半身,型到∼!!!

玉背

係時候好好介紹下喇(^^) 作為MSP系列第一個面世的幪面超人算係好好架喇,(大聲)BUT∼同官圖(http://www.prizebp.jp/msp/rider)相比,分別即刻出&#22175;!!! 官圖果然無限美呀(哈) [複眼]同SHF相比,效果有&#21874;差。[面相]的紅色,Hmmm~靚係靚&#22021;,但總有種好似之前MegaHouse出&#22021;[超像人馬座]咁......(就算你唔&#25886;出&#22175;玩)擺耐&#21655;會甩色。我頭頂&#22021;透明零件,官方明明係紅色的,但唔知點解我&#22021;係[紫色]的?唔通我呢隻會變成[紫眼暴走TATOBA]?(哈∼諗太多)

心口的[鷹.虎.蝗]OK∼及格啦(^^)

[錢袋]睇曬48集,印象中......映司好似冇乜開過&#22175;用架喔。 因為每次變身都係Ankh丟錢畀佢駛&#22021;(哈)

[腰帶]透明就咪駛旨意架喇,紅綠燈三色有齊當及格架喇(^^)

[左手]手臂黃中帶漸橙,一開始冇乜睇得慣,睇睇下耐&#21655;∼又OK 0咼(^^)

[右手]虎爪不可動,如果可以拗&#25886;&#22175;擺設,應會有另一番[戰鬥風味](^^)

[OOO DRIVER]夠細緻,LIKE(^^)

[蝗腳]之前SHF由OOO TATOBA開始&#25886;走合金腳改為膠腳,對佢因為特別深。望住呢對MSP蝗腳,雖然佢比SHF重,但兩對腳感覺好相似,唔知點解笑鳥(^^)

呢隻OOO屎&#22021;姿勢係前後腳企定定,四眼廠擔心佢企唔穩,貼心&#21707;附屬[腳膠]一個(^^)但裝&#21655;上去,都冇乜穩咧(汗)lll

OOO屎全角度SHOW TIME(^^)

隻OOO屎有幾大?&#22001;∼&#25886;隻頭像同SHF做個對比,然後再補充多句[真係暴正0咼~你唔要入咩?](哈哈哈)

為&#21655;呢隻MSP OOO屎,特登幫朋友Michael借條腰帶&#22175;襯托下(^^) 但因為OOO屎&#22021;腰帶中間有個[凸位],好難做到平衡,勉勉強強至影到一張&#21867;(Haiz) (&#22000;日幫Michael借腰帶時,佢咁&#21873;同佢老婆吵緊架,真係勁唔好意思(><)

總結: 呢個系列如果可以一直Keep到咁靚,同個價錢咁狠抵,我絕對會開多條新(星)Line(^^) 點都好∼呢隻OOO屎,你一定要[&#25592;上手]至會Feel到&#22000;份[愛不惜手]&#22021;[墜手感覺](^^) 再次補充[你唔要買咩喂]?(哈哈哈)
頭像被屏蔽
隻野靚,C Hing &#21874;相仲靚。
的確係好物~ :71:
小第的朋友送&#21655;隻俾我 :shy:
靚到唔捨得拆袋~ :DD
Nice Photo!
Thx for Sharing!!!
Tonyjar 發表於 23-9-2011 03:19 PM

被你搶了頭香添~ :DD
睇外形呢隻仲正過皇級,最衰不可動••
請問大約幾錢?thx
Nice Photo!
Thx for Sharing!!!
Tonyjar 發表於 23-9-2011 03:19 PM

Thank You(^^)

隻野靚,C Hing &#21874;相仲靚。
的確係好物~
小第的朋友送&#21655;隻俾我
靚到唔捨得拆袋~ ...
fktuen 發表於 23-9-2011 03:24 PM

拆&#22175;玩啦,當一組合後&#22000;份[重量]你絕對會感嘆!!!:71:

睇外形呢隻仲正過皇級,最衰不可動••
請問大約幾錢?thx
玩具人生 發表於 23-9-2011 03:58 PM

&#21946;度講錢失感情,pm你:35:

隻OOO好靚,依個系列大約幾錢到,有沒出過其他D拉打?
有幾高?

:73:眼鏡廠的出品質素同售價也很好....(被炒價除外)
隻OOO好靚,依個系列大約幾錢到,有沒出過其他D拉打?
G3X 發表於 24-9-2011 09:06 AM

暫時只有OOO TATOBA,我相信假如時日應該都會出FOURZE:shiny:

有幾高?

眼鏡廠的出品質素同售價也很好....(被炒價除外)
影武者 發表於 24-9-2011 09:11 AM

身高好似係26-28cm左右:$
如果&#25886;&#22175;同SHF相比可以參考最後一張圖:DD
暫時只有OOO TATOBA,我相信假如時日應該都會出FOURZE

身高好似係26-28cm左右
如果&#25 ...
kaihins 發表於 24-9-2011 11:11 AM

有沒機會出OOO之前果D拉打?
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
我上個禮拜響MK見到實物都即刻買左一隻, 真係好有型!!!
感覺好似真人~

但我果隻有D高低腳, 唔用腳膠企唔穩......
造型真係唔錯~~~~多謝 kaihins 兄分享~~~~:73: