Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [tf]longarm X longarm X longarm

話說早幾日隨感亡魂師兄開左個有關longarm既post...
先更正一下,原來首隻以longarm為名的確係一隻minicon,但唔係師兄提果一隻,而另有其人

http://tfwiki.net/wiki/Longarm_%28Armada%29

這傢伙是跟機的minicon....
然後,先來那隻第二叫longarm的mini-com

再來...我那只跟亡魂兄的不同,我這只是套裝版,有半個mega fox的版本

車身多了一些24小時,電話號碼等,更為寫實...至於那隻bbb....那隻pvc bbb太笨了,這回用m1的bbb不會拖地

其實這樣的bbb不是更像一只蜜蜂嗎?

正面看....還可以說誇啦啦....

嗯下半身去了那裡?
其實車型有留位,那粒子彈車型可以在車底發射

其實要我說,他不像狂派,而是像saw系列那個小丑人偶.....

雙手拎槍無難度

必殺炮也無難度
話說那個發射制是很實很難按的,基本不會怕誤射,岩哂我呢d最怕射左粒子彈唔見既人

接下來的,就是longarm(tfa)了....話說震波搞間諜還搞到上prime啦....

大慨是longarm之名車型都是釣重系,只不過....你這樣能釣什麼?

震波版果然才像樣

話說你這個樣子能當prime?博派不缺人吧...要是長你這個樣子都可以當prime,tfa應該有130天尊了!

雙longarm共聚

變回shockwave偷襲
奇怪了,我都係在TFwiki搵longarm,但又出唔到師兄果隻wo...
師兄原來係longarm fans嗎?
你的longarm收藏除了世界初那隻就全齊了,真厲害~
其實都只是剛好有...話說:

minicon(a)版真的難找.況且micromaster合體建造派其實也有這只的改模版(改走了心口的minicon孔...)
minicon(c)版是因為有師兄毒過偶的,其實毒性不大,只是剛好看到...
movie版嘛...看過hoist,才去找boxset版的...反正想要架拖車
tfa版是因為偶對雙面人系/震波有興趣...
拖車的確唔錯~~SUPPORT!!!!!!!!!!!