Toysdaily 玩具日報

查看: 5924|回復: 31

[玩具攝影] 舊物新入之---Robot魂 Side KMF Vincent

今日跟友人路過旺角 眼見無聊 便提議行行某X萬中心 進了某間店鋪 一眼掃過 Vincent突然吸引了我的眼球 尤以價錢最為吸引 實在讓人百思不得其解
先放上一點基本資料

第七世代Knightmare Frame
文森特(ヴィンセント,Vincent

型式編號:RPI-212
全高�基本重量:4.44m6.99t
不列顛尼亞帝國軍以蘭斯洛特為藍本開發的最新型KMF,在大規模量產之前開發的試作量產型機體,也可以說是蘭斯洛特的量產型初號。試作型以金色途裝為主,配有MVS-震動劍其可組裝成長槍、手肘設有電磁脈衝裝置能擊轟敵機,燕爪牙配置在腰部,機動性能比蘭斯洛特差一些、但比桑德蘭高出一截。

駕駛員:羅洛·蘭佩洛基

羅洛所操作的文森特可以藉由羅洛自身的Geass效果的輔助下,使周圍敵目標對時空的感知靜止,並趁機予以殲滅,因此會在敵方的眼中會有「隱形」的假象。

本體+配件+說明書

開盒!:shiny:

先來個lancelot招牌pose(意外地難擺:(

有趣的無人駕駛倉:DD

裝上飛翔翼等配件

孤身走我路:p

KMF招牌滑行

飛行+飛燕爪牙:D

MVS

雜POSE

合體劍:handshake:

電磁脈衝裝置

同場加映

後感:玩過之後 我真係覺得Vincent唔應該咁平 講起上黎 今次係我第一次話KMF 真係幾好玩 尤其係個飛燕爪牙 扭下扭下好過癮:)

Lancelot個pose的確是難擺得靚!
條野我唔捨得玩曲佢所以仍未拆,睇完你個post我都想開返出黎玩:shiny:
Lancelot個pose的確是難擺得靚!
條野我唔捨得玩曲佢所以仍未拆,睇完你個post我都想開返出黎玩
歪不正 發表於 18-9-2011 12:46 AM

Lancelot個pose擺極都唔滿意 最後放棄擺靚了:cool:
THX SHARE, GOOD PHOTO !
THX SHARE, GOOD PHOTO !
Arx-7 發表於 18-9-2011 12:52 AM

Thx for support! 說是好相不敢當
Lancelot個pose擺極都唔滿意 最後放棄擺靚了
decas 發表於 18-9-2011 12:50 AM

尤其係不能改變唔可以鱷高頭的事實!:sad:
尤其係不能改變唔可以鱷高頭的事實!
歪不正 發表於 18-9-2011 12:56 AM

係 係個刻就已經發現冇可能擺到個完美既pose:die:
係 係個刻就已經發現冇可能擺到個完美既pose
decas 發表於 18-9-2011 01:01 AM

來1張普通手機影的撐撐撐撐撐場

支持KMF LINE
只可惜我還欠斬月和紅蓮可翔式
支持KMF LINE
只可惜我還欠斬月和紅蓮可翔式
阿噗高達 發表於 18-9-2011 01:16 AM

ching對KMF好有愛wow:46:
ching對KMF好有愛wow