Toysdaily 玩具日報

查看: 21580|回復: 51

[首辦] Macross 1/60 VF-1 Thunder Hummers Armor [ 多圖提示]

劣相肉作、請見諒 :64:

少量 無聊/料 花絮、見笑鳥 :DD

故仔

這套裝甲首見於 2002 年 10 月 Model Graphix 內, 所刋登的是配合 Hasegawa 模型用的 1/72 比例.
不久在 Macrossworld 分別有 fans 自行製作 1/48 及 1/60 首辦套用於 Yamato Macross VF-1 玩具上, 小弟相信所砌的正是 1/60 的複件.
三種比例版本細節其實相差幾遠, Model Graphix 的 1/72 造形、 detail .... 始終最足最正 (當然 ~~ :DD ), 1/60 可謂最求其.

以下便是 1/60 原本素組模樣

Anyway, 差不多 10 年, 好好羞羞都總算解決左對呢套甲既怨念、舒服晒 :78:

謝閱 ~~~  :64:

[完]
精佢!!:@精佢!!:@精佢!!:@精佢!!:@精佢!!:@
:no:癲佬青山走犯呀......1/60 NP 1S +Thunder甲+FP筒+貼紙 = 服:64:
套 Kit 做得好 detail, 好滑 !! :71:

唔知有無睇錯, 機體無上色o既 ? 美中不足.
師兄大大話話用左半年玩呢套野,而家出嚟靚成咁,乜都抵晒!

十個讚!!!!!!!!!!
癲佬青山走犯呀......1/60 NP 1S +Thunder甲+FP筒+貼紙 = 服
Warmblood 發表於 16-9-2011 02:59 PM

百烏歸巢, BB 哥啱口味嗎 :shy:
超正:$

我覺得佢既然唔打算大量為TD兄弟們生產,就唔應該咁樣毒人!:*
套 Kit 做得好 detail, 好滑 !!

唔知有無睇錯, 機體無上色o既 ? 美中不足.
goahead 發表於 16-9-2011 03:00 PM

韋基利機體係 1/60 yamato 玩具 No paint ver., 唔捨得攪 :shy:
訂左 話 10月出的 模型, 到時再算 :DD
百烏歸巢, BB 哥啱口味嗎
cwpp 發表於 16-9-2011 03:03 PM

:$您既不惜工本堅服.....係要唔用跟既FA筒.......照爆FP泥用.......除咗痴線......唔知講乜好.......:$
超正

我覺得佢既然唔打算大量為TD兄弟們生產,就唔應該咁樣毒人!
呂品器 發表於 16-9-2011 03:06 PM

好似呢, 我在 20who bid 的 :DD ....
您既不惜工本堅服.....係要唔用跟既FA筒.......照爆FP泥用.......除咗痴線......唔知講乜 ...
Warmblood 發表於 16-9-2011 03:09 PM

一來想盡量跟 model graphix, 毒原冇計,
二來呢, 原本FA筒件蒙到呢、又薄 ..... , 界兩野...得左 ....穿左!!..... :no:
回復 2# sundaydriver
agree! 精佢!!x2:x
正到不得了:handshake:
韋基利機體係 1/60 yamato 玩具 No paint ver., 唔捨得攪
訂左 話 10月出的 模型, 到時再算
cwpp 發表於 16-9-2011 03:07 PM

明白晒 ~~:64:
回復 1# cwpp

非常有心的分享
誠如其他大大要求
不給個精華
大家不開心喇
:handshake: