Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 自選十大最愛 3.75" Marvel Universe !! (大家又點選?)

一隻爆左黎改mr f
一隻改magneto....
L-U 發表於 17-9-2011 12:36 PM

改magneto? 正等你!
改magneto? 正等你!
gumng 發表於 18-9-2011 01:47 PM

上個post 已經改左啦~
回復 75# gumng
當年儲得好開心:43:
回復  gumng
當年儲得好開心
ScarletSpider 發表於 18-9-2011 02:02 PM

前排見到格仔舖,有大量你果種marvel toy 賣,仲好平!
回復 79# gumng

請問在那呢, 小弟最近開始玩MU, thanks
回復 80# Altezza

gumng兄講緊既係舊版marvel toys,
至於mu, 信和3/F有大量, In's pt某d格仔舖都會有.........
香港賣mu既地方真係唔多, 唯有多行多留意~~
回復 81# hkfelix1984

thanks for your information~~
我已很久沒玩 MU / 3.75 了,不過 Gumg 兄開 post ,點都要支持下。
以下 post 幾張舊相,其中有 MU、有Movie ,都是 375 中好物。

順便放放毒~~~~~~~~~~~~~:43:

我已很久沒玩 MU / 3.75 了,不過 Gumg 兄開 post ,點都要支持下。
以下 post 幾張舊相,其中有 MU、有Mo ...
Garycharm 發表於 20-9-2011 02:27 PM

多謝支持!魔兄好耐無出新post了!
請問魔兄你的mu十大又是什麼呢?
以下 post 幾張舊相,其中有 MU、有Mo ...
Garycharm 發表於 20-9-2011 02:27 PM

arhangel is one of the best of early MU
gumng 發表於 20-9-2011 03:17 PM

沒有認真想過甚麼十大啊。

但要選出最好的,倒有一只:
King Hulk!

外型、配件、份量、角色都係第一流,
連 MU 一向較少注重的活動能力,都有相當表現。
是我心中的 MU 神物。

Apocalypes 是好的,但論人氣論配件,始終難及 Hulk。

gumng 發表於 20-9-2011 03:17 PM

不出新 post 的一個原因是 yahoo blog 改了版面,
好討厭,連我自己也不想再上去。

不過這只是引發點.....

本來不想說這類掃興話題,不過gumng 大大問起,
即管說說。

這幾年玩玩具本來已玩得有點厭倦,
加上玩具價格高企、市場炒賣情況嚴重,
老實說,玩玩具已玩得很乏味。

另一邊廂,童年三大怨物:
獅王、大帝、六神 的合金魂版本已完成,了卻多年心願。
忽然有種-----「完成了」的感覺。

小弟未來只要完成手上幾張單,
一兩張 HT、
兩三只合金。
還有就是那一堆將出未出的 SHF 昭和拉打(人數其實有限)。

我的玩具路應該會淡出----------不代表不賣玩具。
只是會玩得更刁吧。

我是一個多心的人。
人生有限,
是時候發展其他的興趣了。:43:

不出新 post 的一個原因是 yahoo blog 改了版面,
好討厭,連我自己也不想再上去。

不過這只是引 ...
Garycharm 發表於 20-9-2011 04:18 PM

恭喜魔師兄可以脫離苦海!
早一排小弟亦有想放棄買玩具的想法,原因是執屋後發現之前買入太多玩具,家中空間又越來越小,賣出去又回不了本,玩具又越來越貴,覺得很浪費金錢!

所以現在只愛買細小的玩具,希望毒引慢慢消除!
沒有認真想過甚麼十大啊。

但要選出最好的,倒有一只:
King Hulk!

外型、配件、份量、角色都係 ...
Garycharm 發表於 20-9-2011 04:00 PM

MU WWH 的確好正, 至於Apocalypes亦不錯, 不過個人不太喜歡重份量的MU, 反而喜歡正常身形的角色多一點!!