Toysdaily 玩具日報

查看: 4237|回復: 15

[分享討論] 各位師兄,大家齊心杯葛頑x,不去那裡幫襯好嗎?請團結杯葛bad shop

關閉 [複製鏈接]
各位師兄,大家齊心杯葛頑x,不去那裡幫襯好嗎?請團結杯葛bad shop
從這次頑童玩人事件,可以反映香港已經日漸變成反智的社會了.......為左買玩具平少少,甘心被店主玩到殘,何必呢?未買到玩具,已經先被店主當玩具玩,可悲,可恥..........自尊何在?
乜唔係執咗啦咩?
我自己咁耐以來只幫襯過一次, 主因係小弟主力行 MK,
佢要上樓唔太就腳.....所以對我黎講都冇話杯葛唔杯葛......
今次事件, 於我角度都真係有少少大開眼界~
佢咁搞都真係有創恴又新奇~ 可以上千奇百趣~
杯葛需要的係團結,
中國人最欠缺的就係團結兩個字,
利字當頭;好難做到。
千奇百趣:77: haha yeah:66:
回復 5# Getterdragon

師兄高見,這真的是中國人的劣根性........如果這件事發生在西方國家甚至日本,這種惡劣態度的店舖早已關門大吉了.......唉,醜陋的中國人.........為中國人的身份可悲........
佢今次錢多過頭唔休做,,BLACK LIST +冼FB ,
去精品,福利,去玩具街,都唔比佢賺
呢間野永不幫襯...
佢d臭寸野街知巷聞啦!
都唔洗攪咩杯葛啦!
如香港冇哂玩具店只得佢一間,
我答飛機去曰本買都唔幫襯佢!
願者上#。。。。。。。。。。。。。。
c兄好認真地要人認同,回覆的c兄要如死士一樣發誓跟隨嗎??
如果唔係le個post都只係吹水無什麼意義,
恕小弟out, 頑x係邊樹ga??
恕小弟out, 頑x係邊樹ga??
GunLap 發表於 12-9-2011 12:15 AM

信和3/f

我係佢fb度話永遠唔幫襯佢,之後就扑左我ac喇…

咁唯有唔幫襯之餘都叫身邊朋友唔幫襯佢啦
信和3/f

kit0829 發表於 12-9-2011 12:18 AM

多謝大大資料:77:,小弟唔會俾錢佢賺:36: