Toysdaily 玩具日報

查看: 10029|回復: 7

[詢問] 請問有冇大大知道依幾件lego件有乜用

朋友比o左o的lego散件我, 應該係city系列的, 但不知有乜用, 有冇大大知道係邊一set同有乜用o架??唔該晒

既然是你朋友比你的, 你應該直接問佢D件有咩用. 佢比你D件無理由唔知道係咩來的.
Ask lego please
頭像被屏蔽
以我記憶圖1是用來"枯"橡筋, 唔算係LEGO件, 圖2係機械件用既橡筋, 圖3係用黎套住某類特殊件既消耗品, 都唔係LEGO件來的!
窄身車轆 / 滑輪的 RUBBER TIRE

左右洞穿軸心 , 中洞放齒輪 ,
轉 MOTION 方向的螺絲紋型的齒輪...

係啦其實點解咁問...
窄身車轆 / 滑輪的 RUBBER TIRE

左右洞穿軸心 , 中洞放齒輪 ,
轉 MOTION 方向的螺絲紋型的齒輪. ...
玩具 發表於 12-9-2011 11:58 AM

謝謝大大的回覆, 因為朋友冇玩開lego, 佢唔知係邊度拎o左一大堆散件,只知應該係city系列, 佢唔會玩比晒我, 但我玩開technic系列, 冇見過依幾件件, 想知有冇乜野用可以運用係technic系列度咁, 請問大大知唔知邊set有用過3依件件, 我想參考下點用, 唔該晒, 謝謝
回復 5# 根本英俊
因為原裝lego袋未拆的, 內裏有好多磚件, 大部份都知點用仲有人仔, 但係依三件未見過, 又唔知係邊set的, 所以冇得參考~~謝謝你的回覆~