Toysdaily 玩具日報

查看: 7691|回復: 36

開倉感想........................

關閉 [複製鏈接]
今日係某玩具店開倉既大日子.  我都係一個玩家, 上次都有去貴店既開倉, 好彩就係真係可以買到心頭好, 但唔好既就係安排好差.  我唔知貴店係咪無攪開倉既經驗, 抑或係無心啦, 因為你地攪開倉, 都係想散貨姐.  所以今次就無去啦!!!!!!因為真係好辛苦, 為左買平幾十蚊至一百蚊, 要付出既精神, 時間, 體力真係太多啦, 自問年紀都唔細, 故算吧啦!!!!!!

其實最重要係貴店既態度真係麻麻, 雖然行開都會行入去望下, 但總覺得係無心做生意咁, 故多數都係行完就去第2間買, 雖然就貴少少啦, 但我覺得我真係客人囉, 真係真金白銀買野既客人囉, 又唔係得你一間有得買, 希望貴店會有所改善啦..............

我一路都覺得顧客永遠是對的係對的, 我自問唔係一個麻煩既客, 我買野時, 你講多謝時我都會講唔該, 我俾錢買你店既野, 你應該開心囉, 因為真係有好多其他地方有得買.

相關帖子

其實不是這一次玩人, 之前在拍賣場賣叮噹時都係一樣, D人要成日對住佢個FACEBOOK, 又唔知佢幾時放D玩具上網. 果時我都有講過D間野LEAD住D買家, 但當時大家都買都就話它的做法好好, 可以對付都D炒家, 之後我都無再出聲了.......
我唔知係咪可以對付炒家啦!!!!我只係想買玩具買得開心d姐, 真係咁難..............

我又唔係要你地好似d日本人咁90度鞠躬, 都係一D基本禮貌姐, 依家D玩具唔係一百幾十蚊啦, 係一千幾百蚊呀!!!!!!!
咁我又幾同意你咁講呀, 有時我買玩具時係我講唔該的, 反而店舖員工沒有講多謝, 就好似我俾錢係應份的
回復 2# wong2516

以前用newsgroup玩特賣, 小圏子間唔中真係買到好o野. 不過又俾人話小圏子

依家玩fb + 突擊y拍. 係多o左人得益. 不過只限對有好多空閒時間上網兼可以無視時間地點的人而言有好處

點搞都會得失一批人.
其實不是這一次玩人, 之前在拍賣場賣叮噹時都係一樣, D人要成日對住佢個FACEBOOK, 又唔知佢幾時放D玩具上網 ...
wong2516 發表於 11/9/2011 12:14 AM

對住個FACEBOOK  都比玩個唔知幾時有提示的野外定向好好多吧:(
我係佢個fb度話以後都唔幫襯佢…轉頭就扑左我ac喇…
對住個FACEBOOK  都比玩個唔知幾時有提示的野外定向好好多吧
kkkksing 發表於 11-9-2011 12:31 AM

好一個野外定向呀.......................................

佢當D客係乜野, 點來點去, 希望今次受害既玩家唔好太唔開心啦, 搵間好商譽既玩具店幫襯啦!!!!!!!
回復 5# 大家掃

安排怎樣不好, 可以改善....

問題係回應態度不能接受
佢呢種回應方式真係有點過份
發皮4係可以, 但唔係對客
如果係員工, 比老闆kill左了
回復  大家掃

安排怎樣不好, 可以改善....

問題係回應態度不能接受
佢呢種回應方式真係有點過份
發 ...
tsp 發表於 11-9-2011 12:39 AM

那混蛋現在仍死不悔改呢~

>開倉呀~無用野威迫你黎架~ok?
喔~~ 原來客人自願來就可以當客人狗一樣耍的~ 原來安排失當是可以這樣推搪的~受教鳥~
>個意外係facebook server 問題,我可以怎解決??
藉口就藉口啦! 要15:00才開始的話就早少許時間直接打字告知地址, 玩啥野外定向?!
地獄滾球 發表於 11-9-2011 00:32

:@:@:@:@:@

地獄滾球 發表於 11-9-2011 12:32 AM

bro , I cant go back to facebook fm 6pm
is my facebook have problem ?? :no:
那混蛋現在仍死不悔改呢~

>開倉呀~無用野威迫你黎架~ok?
喔~~ 原來客人自願來就可以當客人狗一樣耍的 ...
手榴蛋包飯 發表於 11-9-2011 12:48 AM

佢都_99既
我就唔信係fb問題啦
大話都唔_識作個好D
其實不是這一次玩人, 之前在拍賣場賣叮噹時都係一樣, D人要成日對住佢個FACEBOOK, 又唔知佢幾時放D玩具上網 ...
wong2516 發表於 11-9-2011 12:14 AM

唔係咁講!上網賣ok!起碼大家係唔同地方做到,唔冼熱!又唔冼逼!但你開倉咁玩!唉!
地獄滾球 發表於 11-9-2011 12:32 AM

咁你真唔係啦!facebook唔講得架!要講係度講啦