Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 七夜志貴

[分享討論] [3.75'] STARWARS 外傳 ﹣ Starkiller

回復  玩具魂

睇怕唔可能
因為TFU 雖然每個角色都有以真實演員作藍本
但TFU2 反應太差
應拍不成了
七夜志貴 發表於 10-9-2011 10:22 PM

起初TFU本來就無打算出續集,後來因為大受歡迎先做埋續集
所以如果真係拍成電影,只拍TFU遊戲既第一輯已經夠了
少少怨言 : 盧大臣有時間3D六部曲,不如真係用幾部受歡迎既外傳拍電影好過..
回復 16# 法蘭克

2012 年上3D 電影
可能會再帶起番3.75" 的產品吧

其實好多產品我都想它再販,又出多D 小說版的人物咁
起初TFU本來就無打算出續集,後來因為大受歡迎先做埋續集
所以如果真係拍成電影,只拍TFU遊戲既第一輯已 ...
法蘭克 發表於 10-9-2011 10:37 PM

之前史匹柏希望能拍星戰系列
盧卡斯不肯
外傳就等等吧
其實小說唔係重有後面3集架咩,點解唔拍落去,好似係講國王複活。
希望SS會出佢既12"啦~~我都好like佢~~ :35:
回復 19# benedict

有好多小說及漫畫
比較有名的是索龍元帥3部曲
小弟曾經亦寫過有關3.75"的介紹

晚一點時間修改一下就POST 上TD 吧
回復  法蘭克

2012 年上3D 電影
可能會再帶起番3.75" 的產品吧

其實好多產品我都想它再販,又出多D ...
七夜志貴 發表於 11-9-2011 12:50 AM

但願如此,只怕影迷消化唔來

好多人物都唔介意孩佬再販
以TFU為例,當年我不幸錯過KOTA等人,依家想買都好難搵...
但孩佬就只係不斷再販一D模都就快玩爛既角色..
那演員我有印象~
他拍過.....超人前傳的劇集
不過他的角色也是亦正亦邪...........
其後也有看過他拍一套叫Being Human劇集(英劇改編)
他角色是吸血鬼...同樣亦正亦邪.........

後來看到star war 這隻game.....
一看就知是他了XD
沒想到這角色....又是亦正亦邪啊XD~
他演每個角色.....最後也好像是變成好人而死......orz~
Being Human我未看完結局就不知...-3-...

好像離題.......
沒想到sw中會有這樣的角色,這是小說中的已有故事嗎?
悲劇人物.......:o
那演員我有印象~
其後也有看過他拍一套 ...
Domeki 發表於 11-9-2011 07:12 PM

這故事係遊戲先的

唔怪得會搵佢做starkiller,原來亦正亦邪形象咁深入民心:58:
師兄可唔可以PM我邊度有得買呀?我都搵緊呀~
謝謝!
那演員我有印象~
其後也有看過他拍一套 ...
Domeki 發表於 11-9-2011 07:12 PM

在一樓中有提及到
TFU 是先有遊戲,再出了小說、漫畫等。
師兄可唔可以PM我邊度有得買呀?我都搵緊呀~
謝謝!
天涯孤客 發表於 11-9-2011 08:54 PM

PM已發,希望師兄買得心頭好
收到師兄的pm,感激!