Toysdaily 玩具日報

大埔利達執左?

我好耐之前已經無再以大埔為依據地  慣了一搵玩具便直接出旺角...
我細個個時成日都去, 好多元祖都響佢到買, 如果無記錯, 當年佢間鋪成日有條女看鋪.....:46:

太陽城............大埔一代模型店宗師....
薜安 發表於 9-9-2011 07:10 PM
我細個個時成日都去, 好多元祖都響佢到買, 如果無記錯, 當年佢間鋪成日有條女看鋪.....
馬仔 發表於 9-9-2011 07:31 PM

haha...many 大埔人 here, i still remember i buy my 元祖 5+1 in 太陽城 , their store first step up in 大埔廣場 then move to 大埔中心 then move to 寶湖 then......:56:
由於小弟都無咩記性.....每次去到老細都會幫我回想返用邊隻油......雖然有其他人話佢黑口黑面,不過佢其實幾友善......:79:希望佢會遲d開返間
一時時啦,佢想繼續做落去,改左d臭皮氣先啦!

quote]由於小弟都無咩記性.....每次去到老細都會幫我回想返用邊隻油......雖然有其他人話佢黑口黑面,不過佢其實幾 ...
拍嘉 發表於 9-9-2011 09:08 PM [/quote]
可惜!!有10幾20年歷史嘅玩具店結業好可惜!
之前同老細傾過,主要係鋪租加得太密太多,而模型利潤又不高(我聽完覺得低tim),生意難做!:80:
又一間..唉!!!:63:
真可惜!四五年前每星期也到看看模型!

RE: 大埔利達執左?

我好耐之前已經無再以大埔為依據地  慣了一搵玩具便直接出旺角...
薜安 發表於 9-9-2011 07:26 PM

me 2 :79:
唔怪得之前一兩星期經過
見到d貨越黎越少

重以為裝修添...
放心 老細會返黎 不過可能要12月 或 1,2  月  
因為聚龍閣已經......
highman1130 發表於 11-9-2011 10:08 AM

CHING邊度聽消息?:handshake:
如果係就好,唔想買模型油都要搭車出去買...:unhappy:
我都買唔到油...........:unhappy:

CHING邊度聽消息?
如果係就好,唔想買模型油都要搭車出去買...
zetman 發表於 11-9-2011 07:18 PM
highman1130 發表於 11-9-2011 10:08 AM

聚龍閣都有人記得....

當年我記得老細好好人的...好合作.....
現在有人說佢黑口黑面就唔知了...
可能生活迫人.....生意難做掛....
但最唔明點解佢頂唔住...石頭又頂得住...
唔通兩邊租金真係差咁遠?

真係...如果做大埔友...買支油都要出去..
真係幾慘.....我最痛恨果D無良業主...
搵埋搵埋都唔會有好死既一日!!

當年我記得老細好好人的...好合作.....
現在有人說佢黑口黑面就唔知了...
可能生活迫人.....生意難做掛....
但最唔明點解佢頂唔住...石頭又頂得住...
唔通兩邊租金真係差咁遠?

真係...如果做大埔友...買支油都要出去..
真係幾慘.....我最痛恨果D無良業主...
搵埋搵埋都唔會有好死既一日!! 薜安 發表於 11-9-2011 11:41 PM

石頭似係自己鋪唔係租人, 你唔見佢個老細有時出去踢波就會貼出黎閉門唔做生意..
佢D貨又唔係新,淨主力賣MG, 無乜其他玩具, 似係自娛過日晨果種老闆...