Toysdaily 玩具日報

查看: 28404|回復: 27

[玩具報告] Bandai product is rubbish

剛拿起隻Macross Frontier VF-25S armor 超合膠變形,發現有碎片跌下,再check 下,原來所有變形位(以wo釘加膠圈轉動)都裂開晒..爛件太細好難用AA膠搞.....呢隻野買回來都無咩點玩,千幾蚊咁就total loss 了...對Bandai 野好失望...
你有無拿去代理換?
要是一買回來就這樣的話可以去換吧?
成千幾...你唔換會蝕本=.=
:50::47:
Pics?
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 5 字節系統限制: 15 到 10000 字節
你有無拿去代理換?
要是一買回來就這樣的話可以去換吧?
成千幾...你唔換會蝕本=.=
Domeki 發表於 4-9-2011 11:33 PM

BANDAI香港代理冇得批MACROSS野, 應該唔會幫手
拿去代理換...唔換打去消委會投訴.........:71:
剛拿起隻Macross Frontier VF-25S armor 超合膠變形,發現有碎片跌下,再check 下,原來所有變形位(以wo釘加膠 ...
albegas 發表於 4-9-2011 11:05 PM

日本方面早已有人投訴過wo釘關節會裂, 都是VF-25S armor版來的

嘩...換la{:3_146:}
死心吧,我果隻爆得重勁過你,代理話冇入行貨過幫你唔到,send信去日本冇回音.....
比千幾蚊買個教訓吧,已經發誓唔買Macross合金,真係好鍾意都係買模型把啦,玩爛冇咁心痛:79::79::79:
我諗除左拎番去代理度嘈之外, 都唔會有其他辦法...
ching 為左千幾玩, 就算希望幾渺茫, 都值得搏一搏~
回復 9# goldfishwa
迫得太緊爆膠:79:
b社d野真係唔好信十足....
我也試過啦~
好像是8xx的PG版 wing.........
一樣死,佢支穿心螺絲根本負荷不了4隻巨翼...最後就爛了~
模型不能換,因為佢會話你失手砌爛.........

自此之後我唔會再買b社的貴價產品~
根本是失敗設計~
最多是買mg版模型砌下~
佢d合金我1隻也不敢買............
TF3的美版d class也是完全變形...好過b社出的多多聲.....
"合金"2字的確很漂亮.....但比不上全膠完全變形的TF.......
起碼人家不會爛.............
:55:
嘩, 既然日本都知有問題, 應該回收或進行其他補償喇!!!
不得不...... 讚好。
成千幾紋件玩具都可以造得咁差,,,有冇搞錯呀:53:
oh..無行貨!~SO cannot change .....really no method
:80: