Toysdaily 玩具日報

查看: 8623|回復: 46

[分享討論] S.H.Figuarts分享Vol.6_究極の不死鳥(死圖解決+文)

圖片稍大,可點擊放大!

對上只是普通地介紹全鳥系,今次要借助魂限effects作完整分享!
地台呈現得十分清楚,TAKA,KUJAKURU,CONDORU,TA~JA~DORU~
最後一次變身都係TaJaDol Combo...雖然映司既知覺所淨無己
但係都見到Ankh既core metal已破裂,映司為左打敗真木,逼於無奈也要變身(情境有點相似呢..)
映司最後一次既變身,亦顯得相當華麗,映司更覺得仿似有Ankh在場輔戰!

變身後隨即孔雀開屏,力量源於KUJAKURU核心硬幣.可惜魂限effects沒有羽刺及火焰攻擊parts,不夠完美!
另外最終極,更以極華麗既資態呈現,所以已沒用孔雀屏...

鳥系最基本當然係展翅,同樣係KUJAKURU核心硬幣既力量...

攻防兼備既TAJA SPINNER,同樣出自KUJAKU核心硬幣既力量...KUJAKURU核心硬幣十分有用呢...

次回是CONDORU核心硬幣既力量,攻擊有如鷹爪牙般銳利,可惜劇中少用...

TAJA SPINNER注入七杖硬幣也可以發動特殊必殺技,結局都係注入七杖恐龍核心硬幣將真木擊敗!

發動鳥系聯組必殺技既基本動作,Scanning Charge!

發動Scanning Charge後,隨即飛上天空!

於空中,雙腳變成鷹爪般,利用衝刺力,連同火焰力量噬殺敵人!

是次加入魂限effects既鳥系分享真係美滿得多!

雖然OOO's已經完結,有睇過既ching更家會對此Combo深入興趣,但亦都會有所抱負

個故事前期同後期都好感人,但係尾段真係去得太快...自重恐龍metal出現後

TaJaDol Combo便留到劇中才出場,真係"玩死"fans...
鳥系聯組既OOO's相信吸引唔少OOO's粉,確實話佢係聯組上最帥氣也不過份:DD
希望各位ching都中意是次既分享,我都借用呢次既帖,告忠我既暑假己完結:^
臨訓前都回一回...
D PARTS真係幾靚
但樓主把OOO既腿都擺得像個那型:66:
臨訓前都要支持一下FS兄:)
今次鳥糸combo+effect parts既分享真係好正,每個pose都擺得好型:$
對翼真係幾正~!:58:
多謝分享!!:71:
有背面圖更好
原來係鳥系:58:
高質素既暑期作業相:71:

呢set我只想要對可動翼...
對翼係正...唔怪得佢要分開出.....><
我幫你推先 ! 但我記得好似係放到6個幣
影得幾好, 可惜仲未出MG...

另,
係KUJAKU, 唔係KUJAKURU
同埋個"毛"係放得6個銀, 唔係7個~
睇完結局....會令更加愛上呢個COMBO....~
臨訓前都回一回...
D PARTS真係幾靚
但樓主把OOO既腿都擺得像個那型
henryleung32 發表於 1-9-2011 01:42 AM

thanks,那是優美吧:DD

臨訓前都要支持一下FS兄
今次鳥糸combo+effect parts既分享真係好正,每個pose都擺得好型
timothy276217 發表於 1-9-2011 01:43 AM

thanks tim兄,臨訓都支持小弟,晚安喔!
我幫你推先 ! 但我記得好似係放到6個幣
Anfernee615 發表於 1-9-2011 01:53 AM

影得幾好, 可惜仲未出MG...

另,
係KUJAKU, 唔係KUJAKURU
同埋個"毛"係放得6個銀, 唔係7個~
herrickwok 發表於 1-9-2011 02:02 AM

睇來我都係誤信wiki...有ching更正改返先!
對翼真係幾正~!
多謝分享!!
有背面圖更好
一舊仔 發表於 1-9-2011 01:46 AM

因為背相顯示既話唔美觀...所以請一舊兄見諒!

原來係鳥系
高質素既暑期作業
呢set我只想要對可動翼...
攝影_基 發表於 1-9-2011 01:47 AM

thanks基哥:handshake:

taja spinner係放到7個銀既
同埋最後果集映司的確係入左7粒恐龍銀落去,唔信就自己睇:78:
對翼係正...唔怪得佢要分開出.....>
ronzero 發表於 1-9-2011 01:48 AM

都是笨大既陰謀呢...ronzero兄
不過出得好係真既!

睇完結局....會令更加愛上呢個COMBO....~
★JA★ 發表於 1-9-2011 02:05 AM

十分認同:DD
taja spinner係放到7個銀既
同埋最後果集映司的確係入左7粒恐龍銀落去,唔信就自己睇
kuris_021 發表於 1-9-2011 02:28 AM

呀...個個講既都唔同,但原來wiki係真@@
thanks ching附圖作實