Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mushroom

[分享討論] EX的花紋比起神話更接近動畫!

回復 2# antitid

thanks for posting the link, good to see some detail opinions
regarding myth cloth and EX.

but for what it worths, author 魔鸟飓风 over exaggerated the
quality of the EX design using simplistic subjective comparsion
drawn from comic/tv designs. while some of his opinions is
accurate, it really fails to see the big picture in production and
advancement in technology.  

is misleading but is fun to read tho.
想入~還是等自己的星座...
我反而想樓主send一send你最後幅相 (有一段文字個張). 我想用做wallpaper ~
真係正到無朋友!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
好多人都唔知呢..
mushroom 發表於 30-8-2011 09:57 AM

唔知個d 其實有無睇過動畫…
可惜為咗遷就可動, 胸甲和腰甲改動太大, 和原設有好大出入, 影响整体線條.:42:
我反而想樓主send一send你最後幅相 (有一段文字個張). 我想用做wallpaper ~
Kel_Kel 發表於 30-8-2011 05:32 PM

http://comic.yesky.com/34/8345534.shtml

我在這裏拿的
其實有舊神話的好難說服自己買EX
2組一齊唔知點放....
另外條腰係絕大敗筆
頭像被屏蔽
其實有舊神話的好難說服自己買EX
2組一齊唔知點放....
另外條腰係絕大敗筆
披星戴月 發表於 30-8-2011 11:30 PM

我都有神話12宮~但我都有入ex:$
如果冇位既話就冇得講~我舊神話拎黎做星座形態~ex就做人物形態:(
講真係睇自己想唔想入~好似其他大大咁講~鐘意既有咩缺點都會包容到~
腰位我講真唔太介意~因為我通常都會有隻手托住個頭盔所以企響度都唔多覺~
其實係雙子特別覺眼因為本身佢胸甲至腹部既花紋既關系~我諗獅子佢胸甲本身有好似腹肌既設定所以應該冇咁覺眼~
我在這裏拿的
mushroom 發表於 30-8-2011 11:28 PM

thank you !!
我都有神話12宮~但我都有入ex
如果冇位既話就冇得講~我舊神話拎黎做星座形態~ex就做人物形態
講真係 ...
lcm44bb 發表於 31-8-2011 02:20 AM

若我不是還有其他舊神話(不止十二金),我估都會入EX玩下。
我有齊舊神話

ex都係選擇性入算
不過都有成半打:70:
慢慢睇
EX系列和原神话黄金圣衣设定的全方位对比
tieba.baidu.com/p/108737 ...
antitid 發表於 30-8-2011 12:45 AM
好詳細!細個齋睇動畫冇睇漫畫,宜家先發覺車田既設定好多件聖衣都水桶腰咁既款:34:
好詳細!細個齋睇動畫冇睇漫畫,宜家先發覺車田既設定好多件聖衣都水桶腰咁既款
shinecll 發表於 1-9-2011 02:28 PM

咁先似盔甲嘛!