Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Hottoys DX08 - Batman: 1/6th scale Joker Collectible Figure Specification

下午去完toyhunter 睇
兩隻都好正 冇訂錯我覺haha
回復 161# garyso20012001
大鑊又要不時去戒毒
回復 155# E神

向好果方面諗,可能今次有改進呢
噙日都未有實物睇..................
回復  E神

向好果方面諗,可能今次有改進呢
siumy 發表於 27-8-2011 07:29 PM

相信點都要走多轉ga la~~~~~~~~:52:
Ha, 今日HT有實物喇, 我原先諗住齋訂Batman一個, 但如果將Batman同Joker拍埋一齊display, 係會出到當年Tim Burton天才導演的獨特色調配搭, 隻花哩look既Joker係會令Batman更沉更型~~

:)
頭像被屏蔽
關Tim Burton乜事呢
小丑batman day one已經係咁配搭架啦
iwillneverlose 發表於 2011-8-28 00:05

點會唔關事呢?你睇唔到tdk的小丑係點樣咩!:ice:
頭像被屏蔽

回復 188# iwillneverlose
當年Tim Burton未過30歲便執導華納大片Batman, 片內選角、造型、色調、氣氛全是Tim Burton有主導權, Tim Burton無料到華納係唔會俾Tim Burton選Michael Keaton(開頭俾人XYZ到七彩), 事後睇番Tim Burton剖釋他認為主角如是俊男便不大似以面具示人的缺陷人格, Batman的造型以無縫+動物皮膚(有生物紋) 為造型。故Batman的造型是有Tim Burton的心理內在+生物外在造型為設計基礎。當年華納用Jack Nicholson也是來托起Michael Keaton這二三線演員。Joker的衣服造型是不真實、卡通化的, 但拍在Batman時合照又好mix & match。故我用VIP也訂了一對, 買的就是Tim Burton的設計風格, 盛惠3仟~
:)
回復  iwillneverlose
當年Tim Burton未過30歲便執導華納大片Batman, 片內選角、造型、色調、氣氛全是Tim ...
mars0083 發表於 28-8-2011 01:17 PM

而家等埋蝙輻車, 貓女, 甚至企鵝就可以將1989-94 的添布頓的BATMAN 世界在家裏重現了

可能呢度睇過1989 BATMAN 的人不多, 或很多人都是由黑夜之神才從新認識BATMAN, 其實1989 版的BATMAN 對 BATMAN 的演繹的革新性絕不下於新版
而家等埋蝙輻車, 貓女, 甚至企鵝就可以將1989-94 的添布頓的BATMAN 世界在家裏重現了

可能呢度睇過1 ...
vincent3 發表於 28-8-2011 04:59 PM

企鵝唔知會唔會出呢?~
呢隻真係好正, 一定訂
回復  iwillneverlose
當年Tim Burton未過30歲便執導華納大片Batman, 片內選角、造型、色調、氣氛全是Tim ...
mars0083 發表於 28-8-2011 01:17 PM

諗咁多做乜,鐘意咪買,要講解咁多元素去決定買唔買,就會諗多咗,正如我都鍾意添布頓ge戲,但對1989無愛,都唔會訂!

可能呢度睇過1 ...
vincent3 發表於 28-8-2011 04:59 PM

小弟比較鍾愛batman 1989多D; 上個月重特登買番1, 2集隻碟重溫; 特別鍾愛米雪菲花演貓女, 好得.... 推介..... :75: