Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] *S.H.Figuarts / Figuarts ZERO KAMEN RIDER 外拍分享(多圖注意)

Lobo兄既外拍好靚呀
頭像被屏蔽
Ching拍得好靚
頭果兩張好正:x陪你去看流星雨落在這地球上:DD:DD
好正, CHING可唔可以開個教學POST
好多正圖ar!!!!!!!!!!
Very good~
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 11 字節系統限制: 15 到 10000 字節
樓主唔好意思
D相實在好靚
小弟都偷左幾張自己收藏
Your photos are great!
我係處:35:我的第一次就送給你了:$:71:好正呀
skull 那張太有feel 啦:handshake:
園咲家的圖最靚:71:
眼是用電腦加亮?:?
正!!!:71::71::71:
令相令特效:shiny:
:71:very good...........
多謝各位留言0既大大的讚賞和支持!
ありがとうございました!
Thank you!Thank you!!:64:

好正, CHING可唔可以開個教學POST
hohotiga 發表於 24-8-2011 13:15

其實都係用PS Brush來加特效,人人都可以整到~

龍捲風就用龍捲風的Brush,
Terror的液體攻擊只是血液Brush,轉用深藍色,
好多外國網站都有大量PS Brush下載,
火,雪,水滴,羽毛,血,爆炸,煙霧,龍捲風,雷電,火花,裂痕....各種Brush都會有,
下載解縮之後載入Photoshop,然後就好似吸印仔咁印落張相就OK~

W FangJoker,W電單車就只係用PS的放射模糊。

園咲家的圖最靚
眼是用電腦加亮?
TsChoi 發表於 24-8-2011 17:47

發光果d,如一號THE FIRST,藍A 9.7秒果d就是PS加亮,
有d相冇做特效的~
:shiny:好令~~好熱血~~~~