Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] [原創]惡搞劇場之美少女vs大Shocker-序章

先向大家打聲招呼,我係御姐喵,
原本我的惡搞劇場系列是在我的面書上連載(目前進度係第3季),給朋友看的,
之後在朋友間受歡迎,所以嘗試把惡搞劇場放在這裡給各位看,
我是抱着惡搞精神來制作故事的,希望各位能支持~
現在,故事開始!(字幕在圖片下方)

decade:大家好!我係世界破壞者,Decade,同時都係大shocker的首領,
shocker的目標,一直都係征服世界,而今次叫得做惡搞劇場,當然有惡搞成份...

decade:所以,今次我們大shocker的目標,就係征服不同世界的美少女!!,劇情需要,我們立刻開始吧!!

decade:這個是什麼世界呢...?咦這是...貓耳,k-on的世界嗎!?

decade: (獵物發現,就要這隻小貓吧!!)那邊的小貓,來做我的後宮吧!
梓喵:喵!?我不要呀!還有,你是誰呀!!?

decade:無謂抵抗了...

decade:梓喵,get!

(回到大shocker)
decade:接受改造手術,成為大shocker的一份子,然後繼續去征服美少女!大shocker~萬歲!
一號:咿~!

改造手術完成,這個身影係...?
欲知後事如何,且看下回分解!!
下回預告:歌手,蒼藍流星,二合為一!!

以上是第一季序章,我盡可能每日更新一回,直至追上面書的進度
希望各位能支持我,下回見~
依武器睇:36:....hg 00q:?
另外,希望可以長啲...太快完啦:(.....
終於有人回...
我最初整係好少相,因為技術的問題...
之後的章節會長d,請繼續支持~
推推推........................
推推推........................
快d出第二集啦!!!!!!!!!!!!!!