Toysdaily 玩具日報

樓主: kaiserfrog19

[玩具攝影] 舊物新影 - MAX 合金 GGGG 始源勇者王

回復 15# clie
我都唔識分呀,不過當時隻嘢一見街我即時買,我諗應該係初版掛...
CM'S出左2隻,一隻係DX版,大過普通版,DX版就冇武器跟既.
DX版就分左改訂版同初版,改訂版就加大左少少頭角,同埋改善左連接位冇咁易爛.
普通版就分左HK限定版,小腿部份改左用合金唔係膠,不過就由白色改左珍珠色.
以上主要係咁,其他由各位C兄補充^^''
重有想問下cms出咗好似兩隻類似的,其實有什麼分別?我對勇者王唔熟又見幾型想入番隻
kevinwong4ever 發表於 14-8-2011 06:25 PM

就算呢個世界冇哂玩具,我都唔會買 cms 既野……
真係好靚,可惜有缺憾

:42:
kaiserfrog19 發表於 14-8-2011 09:47 PM

大大隻max合金我見有ver1.5同ver1,有什麼分別同埋有幾高呀個合金,變咗問題男㖭!唔該晒!
大大隻max合金我見有ver1.5同ver1,有什麼分別同埋有幾高呀個合金,變咗問題男㖭!唔該 ...
kevinwong4ever 發表於 14-8-2011 11:28 PM

我一黎已經買 1.5,所以都唔係太清楚,但聽講分別唔太大,有 d 地方隻色改左少少,同埋送多 3 隻手∼
大大隻係初版?
VER1.5既話咁我會好擔心
clie 發表於 14-8-2011 06:06 PM

何解呢?其實有什麼分別?? :?
回復 15# clie

唔係話ver1.5 多三隻手個隻無之前咁易跛咩?
kaiserfrog19 發表於 14-8-2011 09:47 PM

最近既金剛飛天鑽我覺得幾驚喜 :shy:
大大隻係初版?
VER1.5既話咁我會好擔心
clie 發表於 14-8-2011 06:06 PM

VER1.5關節應該比初版好..

max 又話易斷,cms 又話腳軟, DX 又不可動, 入邊隻好呀大大!! :no:
BUY MAX合金GGGG, 一定是BUY FINAL VER., 起碼多3隻手先
http://sinyaman.sakura.ne.jp/gggg1.html

PIC FROM YAHOO JAPAN SITE
第一版

FINAL VER
max 又話易斷,cms 又話腳軟, DX 又不可動, 入邊隻好呀大大!!
kevinwong4ever 發表於 16-8-2011 11:02 AM

等得既話, 等 b 記啦~~佢實會出~~~
唔等得既話, max 合金我覺得 ok~~~起碼我擺左 2 年幾, 唔粗玩, so far touchwood 冇穿冇爛丫~~
最尾嗰張好靚!! :71:
唔知點解嗰上身仲好似有D動畫味!! 正!! :77:

這隻初版曾幾何時不記得五魚多還是六魚多已可入手,小弟也痛恨没有入手,
到出了1.5VER 見個價都冇乜上落小弟就入手了,在TD看了些報告要在股間噴些WD40,
才可令到關節冇咁緊,但小弟可能噴得多,攪到隻嘢油淋淋:70:,還有小弟把它屈膝外則的
一塊件也悼了下來到現在還未修理也不知怎樣修理:53:。現在只好入盒堆放在家中的玩具塚了。