Toysdaily 玩具日報

查看: 6162|回復: 14

[Aci Toys] ACI 1 / 6勇士系列 之 羅馬角鬥士 - FLAMMA 玩家LUKA 實物照

:65:
呢隻我都有訂,大貨都好掂,正......:73:
頭像被屏蔽
looks very good~~
質素唔錯喎....樓主可否 pm 我價錢 & 邊度買呀?
質素唔錯喎....樓主可否 pm 我價錢 & 邊度買呀?
迴轉宙斯 發表於 12-8-2011 09:55 AM

我都想知
樓主可否講下邊度可以入手
我都想知
樓主可否講下邊度可以入手
etsc4344 發表於 12-8-2011 11:11 AM

'雞'旺地庫,廣華街t 2(已搬好景斜對面一樓)有大貨實辦展示!
以上係台灣玩家拍的,香港今曰或稍後才有貨。
呢個真係堅正:71:今天放工去攞:43:

努力呀ACI~~比多D驚喜我地D玩家!!!
呢個真係堅正今天放工去攞

努力呀ACI~~比多D驚喜我地D玩家!!!
H.K壞孩子 發表於 12-8-2011 12:19 PM

收到!謝謝支持!
回復 7# acitoysltd

謝報料:77:
無訂唔知買唔買到,收工去睇下先
有多d武器就好了...:43:
我昨晚放工取了貨,大貨幾好,我比89分,不過唯一尾中不足的是~兩條手9的關節好緊好緊,
要用筆刀"界一界"d關節才能屈曲,我果隻右邊肩膀位要好大好大好大力才可做到180度的提舉:30:
又不夠膽大力整,怕爛左又無得換,令到著3好麻煩:63:但整體質數係合格的:71:
89分?! 真係要睇真D !
不過 ,係好有型,好有feel!唔知重有冇貨賣?
The wrist joint is a big problem for detaching the palm.  The instruction says I need to use a hair dryer to warm it up first.  This is causing a lot of hassle when changing palms for different poses.
I also think the arm joints are too tight which is not good for posing.
大陸台又有更新添!

LUKA:
把玩心得:
肌肉紋理表現相當突出, 兼顧可動和外觀, 是這次的大賣點!
關節緊實把玩擺姿勢都可以固定~~相當不錯!
可惜盔甲和劍都不是金屬成分, 頭盔也不是(是的話可能帶上去人偶會頭重腳輕^^), 上色到是看不出是塑膠材料~
脖子可以換HT的頭雕, 但是裡面插稍不同, 必須修改插稍(改球狀關節), 或直接塞黏土也oK!
感覺ACI這次做的很不錯, 希望下次可以出些金屬的盔甲, 再來就是手的插稍可以多給一付:p