Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Wonderland

[分享討論] 怕figure久放盒內溶衫溶油嗎? 進來看看!!

頭像被屏蔽
如果放入batman DX 海棉盒呢? 有埋紙皮做protection?! (雖然有人覺得d 紙皮無能用; 但我覺得用梨收梨收藏加 ...
wildychan 發表於 11-8-2011 12:33 PM

是的, d紙皮好似係瓦通紙o黎, 會有少少抗熱作用, 所以本身跟果個紙皮盒我冇掉, 一齊放入密封袋保存!
雖然只係玩具, 會有人覺得幾多餘, 但我對唔同價錢玩具都好珍惜, 所以唔like o甘做ge各大大勿插.
sorry!其實果仲袋正名應該未必叫防潮袋,防潮係其中功能!因為佢好似d密實袋有條zip zap!所以可 ...
BigOil 發表於 11-8-2011 12:23 PM

我剛買了兩個  80cm x 90cm 真空袋, 今晚試下先
How much? Any pic?
How much? Any pic?
twinsenckw 發表於 11-8-2011 02:31 PM

$10 per one .   I take photo  tonight
係咪即係大型密實袋?

另外,有無乜野物料防止吸塑同軟膠接觸?
用雪梨紙得嗎?定係用膠袋好d?
我主要包d唔用嘅手手腳腳再放入盒
我剛買了兩個  80cm x 90cm 真空袋, 今晚試下先
gekigoke 發表於 11-8-2011 02:19 PM

好大個呀,應該放到2-3盒!
好大個呀,應該放到2-3盒!
BigOil 發表於 11-8-2011 03:14 PM

all size are same price.($10)
therefore, I bought the large one .  I want to place 2 to 3 ironman box in one 真空袋