Toysdaily 玩具日報

查看: 2301|回復: 13

[吹水專區] 最近發覺玩具真係多到冇位了, 有放棄既念頭.....

想放棄其他系列, 只集中收藏星矢野......因為真係冇位放, 再加上星矢出ex, 個盒咁大......
其實呢個情況我已經發生左好耐...
好多時display左一排就放返落盒...
或者搵其他方法儲起佢...
可能會放哂d one piece既mini big head 佢, 因為出左DWC角色已好齊下~~

I'm facing the same problem to you................ U are not alone.................. :(
回復 4# Douglas.M.Saint

哇, 同我屋企一樣呀, 點算呀??
其實已經掉左唔少盒!!
回復  Douglas.M.Saint

哇, 同我屋企一樣呀, 點算呀??
其實已經掉左唔少盒!!
金牛座菲利 發表於 6-8-2011 12:14 PM

別搞到好似雞旺地庫入口右邊那間咁嘅樣........... :(

我係門上加裝一個架,放左20盒左右HGUC,用紙包住:56:

床尾就砌牆:help:

呢個月思前想後,終於諗到計,
要我壓神姬不如一鎗打死我,係無可能:no:

而家計畫就咁,
買個防潮箱,將HGUC壓盒,D渣古呀高達呀就用保鮮袋分開入放入個箱~
D盒無吸膠,壓完疊一疊,大概可以多出30~40%空間:74:
回復 6# roystoy

個個炒家, 抵佢死啦, d野咁貴, 又串咀, 不過我懷疑佢中左六合彩, 如果唔係點解佢咁搞生意法都生存到, 仲要老婆帶埋個仔黎好enjoy咁!!!
別搞到好似雞旺地庫入口右邊那間咁嘅樣...........
roystoy 發表於 6-8-2011 12:36 PM

hahaha, well said!!!! it really looks like it!
我停左買玩具其中一個原因, 就係無乜位. 上次係舊屋大執位一次之後, 都可以再買多幾款玩具. 不過暫時未有可以吸引我買的玩具.
Me also. It's really a serious problem in HK.
頭像被屏蔽

其實我都停左一段短時間冇入玩具, 但係一兩個月前 TF3 玩具一出我就奶哂野, 攪到我買 TF3 同買返 mp1. 加上入左 Hottoys Bruce lee, 又入左 GI Joe, 我都已經冇位了..... :56:
而家放緊d唔係最鍾意既玩具, 希望慢慢縮少到只主力買星矢野