Toysdaily 玩具日報

樓主: Superkeroro

[玩具報告] HOTTOYS 2011 動漫節限定 BATMAN/BRUCE WAYNE (BATSUIT BEGINS VER) 完全報告

雖然我有TDK ORIGINAL COSTUME。 但係我都好相擁有埋呢個!:$

多謝大大詳細嘅分享:77:
回復 14# Artoo
所以你明我點解話"痴塵痴到痴晒線"呢:69:
我而架反而期待緊HOTTOYS為新戲既BATMAN衫準備既物料,希望有新野睇∼
頭像被屏蔽
膠衣要不吃塵很簡單...上油就不吃塵
D相咁快痴塵痴到痴晒線∼...:50:
頭像被屏蔽
Wonderland 發表於 2-8-2011 11:55 PM

上油就不吃塵?! :69::69:
Wonderland 發表於 2-8-2011 11:55 PM

咩油?
如果係模型油就爆硬......
如果係花生油就一定更惹塵......
唔知only  人頭,須要 bid 到幾錢呢:52:
回復 15# dogjumpjump
老化我相信是一定會,不過如果想佢長命D我自己就唔會長期摺起佢D關節,因為除左乾燥得時可能會谷裂之外,我還是比較擔心這種膠質關節摺埋個兩面長時間接觸住會痴埋,由其是夏天天氣熱既時候,到時打返開,膠表面個層會甩左有個圈,呢樣我以前試過,以後都唔敢了∼不過天氣呀室內環境甘都係好重要既因素,我而架自己保養D 12吋係乾燥時放杯少少地既水入櫃,潮濕時放竹炭甘,唔會長時間做同一個動作好奈、仲有長時間放在一起有機會會甩色既配件都會脫下來甘樣KEEP囉∼
呢隻限定吸引我之處係個嘴
非常專業的拍攝product手法, 燈光啱啱好, 最重要係黑色細節相當分明:71:
太棒了啦..好多美圖可以欣賞
可動度還是舊材料比較讚
還是最喜歡這隻蝙蝠俠的造型
頭像被屏蔽
回復 21# neo.L

你們很少開車所以不知道很多汽車用品, 像輪胎臘, 輪胎油拿來保養Batman膠衣很好用又不上塵, 要記得只上膠衣不上手; 腳; 頭......:71:
:66:相靚!好毒!不過都係要忍!等沙碢!
回復 27# Wonderland

咩油黎嫁?
師兄可唔可以講得詳細d?
What a cool report must support!  Long time no see pal~~~~~~~ :)