Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Wonderland

[分享討論] H記每隻Ironman全球的銷售量預估

回復  warxv

Yes it's true! 台灣H記Iroman系列至少有4K以上; M記假面通常1K左右, 不相信你問Howard, 這 ...
Wonderland 發表於 3-8-2011 01:47 AM

IRONMAN跳過左生產某一環,所以我都唔敢講到咁死,但M記假面台灣賣1K???
真係無乜可能,整理產量不只1K,我不至於講100%無可能但按比例都真係無乜可能就是,咁如果按你計的公式,咁假面又賣到幾多??10K??15K??
我敢保證這大大不是filn03xx 或是 戰機兄的分身
有拜讀他的驚世論文
"Hottoys成也鋼鐵人敗也鋼鐵人"
都知道大大師兄的看法是對ht ironman 銷路作負面評價的
頭像被屏蔽
樓主出呢個TOPIC既目的係咩:?
很簡單每單一款H記Ironman台灣賣的數量大盤商的朋友告訴我估計約4000~5000隻, 日本至少賣約台灣1.5倍約8000隻; 內地賣量也台灣1.5倍也是8000隻; 美國至少賣約台灣2倍算10000隻; 香港2000隻好了...光這四個地區5000+8000+8000+10000+2000=33000隻...還有其他地區如韓國; 泰國; 歐洲...的數量沒算進去...但H記也只有Iroman才有這樣的銷售佳績; 其它figure銷量就一般, H記Iroman現在還有MK5; MK2; MK4+著裝台; MK3 stealth; Iron Monger...將陸續上市, 所以Howard下次應該會去Beverly Hills再買一幢大屋就買在MJ或是Lady GaGa的隔壁好了......
Wonderland 發表於 2-8-2011 10:36 PM

段古武辛虎...

大大~ mj死左啦~

MJ左生前住係wonderland, wonderland大大無奶油唔知架?:45: