Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] MG EARLY WING GUNDAM (VER. KA)

呢隻係幫朋友噴的(唔知講唔講得, 我睇過版規話唔可以喺標題講, 但無話內文講唔講得...唔得的話請講聲, 即改)
本來佢上咗部份灰色(用GUNDAM MARKER), 畫咗線(都係GUNDAM MARKER)
我拎到番黎懶洗油, 就咁噴灰, 再噴筆上油(第一次用噴筆上消光系顏色, 唔敢打陰影, 話哂隻野唔係我嘅, 噴衰咗就大件事...)
但係紅色油遮唔到畫線筆, 藍色、白色反而遮到

至於滲線, 我又係懶
因為朋友畫落果D 我無洗到, 所以噴好哂色用針筆刻一刻條線, GUNDAM MARKER D色出番黎, 咁就算
不過有D位佢無滲到, 有D我又洗油重噴果陣洗咗, 所以眼見都有一半嘅線係我滲的

另外, 除咗頭果條夾口, 其他補到嘅夾口都補得七七八八(懶 )
水口...因為朋友唔太認真模型工序, 剪水口剪到入哂肉, 我盡量磨番淺D, 明顯而嚴重嘅地方就用畢地補番

廢話係咁多, 去圖~

根據印象, 原本想模仿ROBOT魂 EARLY WING(EW)嘅姿勢, 完全唔似...

同樣係依印象去模仿, 今次好似係我做得比較好睇

盾牌上嘅刮貼本身設計得好好
用埋水貼軟化劑, 再噴消光, 好似真係噴上去嘅一樣

左翼用咗WING GUNDAM(VER. KA)嘅刮貼
依設計圖嘅角度去貼的話好易貼爛, 所以改咗字嘅角度

右翼就用咗MG TV WING嘅水貼包
灰色水貼本身遮蓋力唔高, 貼上後唔太顯眼, 但都算有點特色(呢個係特登咁貼的)

右邊膊頭嘅貼法、STYLE 我都好中意

因為影影吓相機無電, 所以腳、下半身等等嘅未影到
睇吓邊日得閒可以補影番