Toysdaily 玩具日報

查看: 16880|回復: 23

[活動展覽] 日 本 AV 天 后 小 澤 瑪 莉 亞 胸 壓 香 港 動 漫 節

書展步入尾聲,緊接的動漫電玩節本周五( 29日)一連五天在灣仔會展舉行。通脹高企,電玩產品平均加價一成,有參展商為求突圍,組成歷屆最強的 o靚模兵團在現場陪玩陪打機,更首次邀來日本 AV女優天后小澤瑪莉亞,聯同港、台 o靚模舉行「 E級抱抱會」吸引宅男。

本港最大網絡遊戲公司 Gameone斥資百萬元計,參加新一屆動漫電玩節,並以「港漫遊戲盛典」為主題,與本地漫畫家黃玉郎、馬榮成、司徒劍橋、邱福龍及陳某等合作,在場展銷六款本地漫畫網絡遊戲,數量為歷屆最多。

「混血 E神」 Monna(左)與「爆 E超蓮」 Iris出任產品代言人及舉行 E級抱抱會。
陳亮華攝

Gameone產品行銷經理姜宇謙預料,生意額將較去年增加三成。

場內限售 8套的《 SD高達 Online》流轉命運卡 2周年會場限版。

該公司總裁施仁毅指出,通脹持續,遊戲製作成本飆升三成,會場銷售的產品平均加價一成,主打遊戲《 SD高達 Online》流轉命運卡 2周年會場限定版產品包,售 1,588元,定價較去屆同類產品高出六成,「呢件周年限定版會場限售 8套,雖然貴咗好多,套裝內容增加好多道具,係機迷必搶產品之一」。該公司上周一額外將 1套周年限量版放在 Yahoo!拍賣網拍賣, 5日內叫價升一倍至 3,150元。

首 40名購物玩家可以抱抱

Gameone產品行銷經理姜宇謙表示,產品加價或多或少影響機迷消費意欲,因此今屆動漫節組成歷年最大型的 o靚模兵團任產品代言人吸客, 10多名 o靚模將以性感 cosplay造型現身展館,與機迷打機及玩遊戲。開幕當日更邀來日本 AV女優天后小澤瑪莉亞,聯同台灣黑澀會成員瑤瑤及本港 o靚模阿旦,為主打港漫遊戲《火鳳燎原 Online》舉行「 E級抱抱會」,「頭 40個購物嘅玩家,可以同小澤佢哋抱抱」。 Gameone預料生意額會較去年增加三成。
另一參展商、本地漫畫公司龍頭玉皇朝今年也找來 o靚模促銷黃玉郎的新作,屆時二人將以漫畫中兩大女角沙若及瑩瑩的性感造型出場,加上黃玉郎到場為讀者簽名。
場內又發售漫畫人物限量手辦及精品,包括玉皇朝主打老祖宗御劍飛行高 26厘米手辦,火雲邪神及棍妖等多個人物造型手辦,以及多把長 15至 20厘米的神兵。另一漫畫公司天下亦推出全新的 16.5厘米全新絕世好劍及雪飲狂刀套裝,並有劍座發售。

動漫電玩節小資料
日期:本月 29日至下月 2日
地點:灣仔會展 1號展館
入場費: 30元
活動:漫畫新星大賽、勁舞大賽、青年音樂祭、女僕書房、亞洲網絡遊戲大獎
網址:
http://www.ani-com.hk
不如順手叫埋吉澤明步喇, 橫掂佢都喺香港拍緊戲!
不如順手叫埋吉澤明步喇, 橫掂佢都喺香港拍緊戲!
半田健人_555 發表於 25-7-2011 08:31

haha......贊成~~~~不如都叫埋麻美真由啦~~~:35:
haha......贊成~~~~不如都叫埋麻美真由啦~~~
timyin 發表於 25-7-2011 08:34 AM

我喜歡 Rio.......:p
3張幾野~無食欲囉....
個人並非什麼正人君子,但動漫節應為動漫而作出發點.何解要出動av女..??絕不認同呢d宣傳手法.要攪攪個av節la.{:3_127:}
小澤瑪莉亞:46::46:
個人並非什麼正人君子,但動漫節應為動漫而作出發點.何解要出動av女..??絕不認同呢d宣傳手法.要攪攪個av節la ...
老文 發表於 25-7-2011 08:43

bro,算啦~~~~咪當得啖笑啦,君不見無論書展同動漫節都好,坊間的重點已經不是再落在書同動漫上,原因何在?? 參展商將宣傳重點放在其他地方是重因(是什麼地方不用我明言啦~~~)
o甘應該去動漫專區,為何在玩具討論區呀!!
:?....hottoys可能會少左幾十人爭....
或者排唔到hottoys飛奔買佢d野?:x
小澤以前真係好正,不過而家好殘......
如果豆花妹都泥就好啦
關av咩事...唔係成人展wo.....
我只想係動漫節睇到關於動漫既野..色情野我洗鬼去你動漫節,我上網大x把,仲要搵個真人返來..唔怕佢有性病都怕佢超殘..佢咁攪法..遲早實比其他參展商杯葛...
如果豆花妹都泥就好啦
wingun0 發表於 25-7-2011 10:14 AM

豆花妹來我請假去~ hahaha~

btw~ 而家真係乜o劇頭都有... 連過氣av都出動~