Toysdaily 玩具日報

查看: 16070|回復: 100

[個人收藏] [後追多樂趣]之CM'S Brave合金 機動警察英格倫

:)

上星期,見將軍府既「神奇地」裝修完有八折優惠,所以拱左入去行一轉!雖然佢所謂既八折係mark-up左先,不過計過條數都係抵既!小弟兜完一個圈後,就買左呢隻原價35x既機動警察,開盒玩完都有小小驚喜!

篠原重工,AV98式英格倫01、02 OVA前期版!

呢隻OVA前期版,同TV版係唔同,而CM又唔知叫縮骨定益街坊,將一隻玩具可以靠更換零件變成1號機或2號機!只要換左右膊頭、將藍燈換成紅燈、換埋個頭,就可以成為1號機!我覺得2號機有個紅膊頭,同埋係紅藍燈特別D,所以就keep住2號機模式!

隨盒有空心地台、手槍、雷明登、手3對、坐姿主角3個!對我黎講叫做好足夠啦!

因為佢係合金,一拎上手好重!身高大隻過HG模型,但係又細過MG!上半身外型都有detail線位,所以小弟就用琺瑯油滲左!

Before!

After!

關節既連接位CM放棄左用包膠,改為絨布,雖然有時郁得多D布會走左小小出黎,不過佢送一塊金屬三角攝子,等你可以將走左出黎既絨布塞番入去!真係唔知細心定設計失敗!

可動黎講,上手OK!雙手提槍都自然,下身感覺不足,原因係小左個向外股關節,令英格倫唔可以丁字腳企!

題外話,CM仲有用同一packing出過唔係合金既機動警察,不過有人話一郁D關節就會爆膠,唔係堅定流!

機倉可打開,駕駛席可升高!

多謝收睇!:64:
相好靚

如果唔易爆膠既話  都幾好@@
相好靚

如果唔易爆膠既話  都幾好@@
果汁先生 發表於 21-7-2011 11:22 AM

多謝!:64:

呢隻唔會爆關節!仲好好玩!兩舊幾,真係可以叫好物!:71:

升旗儀式!!:!

遲奶,bu讓坐lu de dee 印 moon。。。

個人較為鍾意哩張:
Patlabor The Movie 3 Trailer:43:

http://www.youtube.com/watch?v=I0A1p4SSTxo
升旗儀式!!

個人較為鍾意哩張:

sundaydriver 發表於 21-7-2011 11:48 AM

:oh:踩中狗屎ar
常少真係好!有心有力!

我近幾個月玩玩具都玩得好慢! :55:
升旗儀式!!

個人較為鍾意哩張:
sundaydriver 發表於 21-7-2011 11:48 AM

我個人都比較為鍾意哩張!果然有taste!:71: