Toysdaily 玩具日報

查看: 13375|回復: 29

[改造交流] 3.75"大改造手術成功---Terminator Salvation Marcus Right

3.75"大改造手術---Terminator Salvation Marcus Right

要改造3.75" figure其實好容易,只需兩個條件.......

忍心和狠心!

忍心把價高物小的3.75" figure先破壞,冒住手術失敗的風險;狼心一刀切下去心愛的玩具,抵受切膚心痛,你就可以進行3.75"大改造手術!!!!:34:

咁搞的玩具梗心痛啦,所以..T800是買單車時跟的,Marcus Right 是一草入的,冇咁心痛:73:

首先,是概念。

先想想怎樣改,造型怎樣先型!!

然後切第一刀!!:74:

定一定神先,:78: 係咪好刺激呢!

:77: :71: 更刺激的仲有:64: 除衫!!

手,腳,腰,一齊切!!!:74:

切的時候,不用急,慢切,慢慢用力,一切到底!! 有D似切膠擦。

切了手、腳、腰後,再在T800那邊再切所需要的肢體,預多D唔怕嘅!:67:

肢體預多D唔怕嘅,有多再切,最好一刀切,多餘的勿丟掉,有錯可用AA膠接返!

Look:74: 上圖大比刀痕是切錯了,若錯,把多餘的部份用AA膠接返就ok!

然後,用AA膠接返T800的肢體部份落Marcus度..............

有D簿簿的碎料,唔好浪費,再用來做"肌肉組織"和"衣服爛布"效果!:36:

再切開外衣,露出機械骨架............:36:

Last,
開腦!!:30:

頭部面相,要特別小心!!

整体造型,大至完成!!

尚欠上色!
See also
3.75"Terminator Salvation Marcus Right paint前相
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-160156-1-1.html
難得有呢份狠心和忍心啊,期待大大改造成果:71:
回復 2# 無明:

跟住一陣話手術失敗:34:
回復  無明:

跟住一陣話手術失敗
martin960820 發表於 16-7-2011 11:35 AM
手術成功

左一半:73:
如果沒有多一隻做後備的話很難狠下心腸呢...:shy:
頭像被屏蔽
咁大隻"改造"兩隻字晌主版既標題度...

好易引人"做野"...:he:
如果沒有多一隻做後備的話很難狠下心腸呢...
手榴蛋包飯 發表於 16-7-2011 01:27 PM

所以.............
要改造3.75" figure其實好容易,只需兩個條件.......

忍心和狠心!

我說得冇錯!:38:
勇~~~~~~~呵呵呵~~~~~~
有創意 , 我鍾意.....
夜星閃 發表於 16-7-2011 01:36 PM
大快活:34:....................
咁大隻"改造"兩隻字晌主版既標題度...

好易引人"做野"...
人仔貓 發表於 16-7-2011 01:56 PM

你以為唔寫,就唔會"做野"嗎?...
結果係一樣:61:
大快活....................
無明: 發表於 16-7-2011 02:42 PM

大家樂見~~~~~~~~~~~~~~~
你以為唔寫,就唔會"做野"嗎?...
結果係一樣
無明: 發表於 16-7-2011 02:44 PM

高見高見~~~~~~~
U have got a SP Marcus now! :71: