Toysdaily 玩具日報

查看: 5758|回復: 29

[分享討論] 黑貓 + 愛莉 (+澪)

Airi 愛莉....又是我不知什麼角色...但那套侍女裝打扮,及可愛的臉是我入手原因之一:36:

入手另一大原因是..................................很想讓黑貓穿上.....:p

結果...黑貓...無奈地...半推半就的.......穿上了...哈哈哈:34:

最後 澪 當然逃唔過我的魔爪....:57:

澪 只有哭著說 : 「唔好...唔好呀.......」:help:

出自... Queen's Blade (女王之刃)

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A5%B3%E7%8E%8B%E4%B9%8B%E5%88%83

冥土之誘惑 愛莉(冥土へ誘うもの アイリ,CV:伊藤加奈惠) 角色設計:高村和宏

登場:第五系列
    武器:鐮刀
    身高:161cm
    三圍:B86 W56 H83
    喜歡的東西:美女的精氣
    興趣:跳舞
    討厭的東西:在世上消失

沼地之魔女的部下,實體是具現化的幽靈,衣服是具現出來,靠著吸取生命力來維持形態,在靈力低下時會從衣服開始漸漸消失,在小說獨角獸之劍跟蕾娜、巴對峙。

好多時會稱為「冥士Maid」... 因「冥士」同「Maid」... 日語讀出嚟係差唔多音...

唔知樓主平時工/課餘做乜... 不過真係建議閣下抽翻啲時間睇下動畫...

不過... 算啦...

小櫻上
回復 2# 小櫻

多謝資料...送你一張bonus限定圖片......哈哈

回復  小櫻
多謝資料...送你一張bonus限定圖片......哈哈
影武者 發表於 16-7-2011 09:23 AM

呵呵呵... 查實小櫻都買咗 Maid Maid... :34:

呵呵呵呵...

小櫻上
回復 4# 小櫻

果然是前輩...

此侍女裝真的好百搭.....如果癲d...我會買足五隻,比k on 全員穿上此侍女服:67:
這不是違和感的話是什麼:44::55::42::63:
這不是違和感的話是什麼
alan121 發表於 16-7-2011 10:16 AM

黑貓邊有發育得咁好?:44:
黑貓邊有發育得咁好?
kit0829 發表於 16-7-2011 10:23 AM

偽乳戰隊:66:
對不起,你的帖子小於15個字符的限制,請修改。
這不是違和感的話是什麼
alan121 發表於 16-7-2011 10:16 AM

京介, 我這樣穿好不好看啊:love:
(設計對白:68::34:)
貓耳mio同黑貓穿起來都真係唔錯啦:love:
尤其是貓耳+喊樣mio:love:
偽乳戰隊
對不起,你的帖子小於15個字符的限制,請修改。
機體 發表於 16-7-2011 12:12

偽乳戰隊?:44:

我只會想起重甲武裝之類:67:
出自... Queen's Blade (女王之刃)

冥土之誘惑 愛莉(冥土へ誘うもの &#12 ...
小櫻 發表於 16-7-2011 09:04 AM

へ!!??原來AIRI既CV竟然係加奈惠???:Q又要睇多一次了.......:unhappy:(我睇O個時仲未控聲優的.....)
不過,我覺得最可惜之處係愛莉(唔係蘿球O個個:( )個女僕頭巾唔可以好似脫脫莉咁拆出黎.......搞到其他角色變女僕都差左塊頭巾.... :!
(唔知幾時出埋裸裸娜同咪露露呢..... :shy:)
不過,我覺得最可惜之處係愛莉(唔係蘿球O個個 )個女僕頭巾唔可以好似脫脫莉咁拆出黎.......搞到其他角色變女僕都差左塊頭巾....
天威勇士 發表於 16-7-2011 12:31 PM

你鍾意可以強行:78:
京介, 我這樣穿好不好看啊
(設計對白)
機體 發表於 16-7-2011 12:14 PM

這些機會......:79:
偽乳戰隊?

我只會想起重甲武裝之類
影武者 發表於 16-7-2011 12:22 PM

偽乳戰隊出沒注意
其實係來自tiger x dragon呢套卡通的:DD
意思係發現有人裝假狗啦:34: